"Politiker vill skapa minnesmärken över sig själva"

Eskilstuna 3 juni 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En sanning jag lärt mig är att alla manliga politiker vill bygga. Och just nu verkar det inte finnas några gränser för vad de styrande i Eskilstuna kan hitta på för att skapa minnesmärken över sig själva. 
Först tvingade man alla flytta från Folkesta för där skulle man bygga ut terminalen, helt fungerande hus revs för att bereda plats. Men under tiden flyttade man fokus och nu sker all utbyggnad i Kjula invid det beryktade flygfältet, som ska bli Eskilstunas eget Arlanda. 

Och sen byggde och rev man den fantastiska rampen vid Sigurdsristningen. 
Nu har något politiskt snille kommit på den, för vanligt folk obegripliga tanken, att bygga en skola ovanpå den nyss färdigställda parkeringen vid Stiga Sports Arena. Problemet med utemiljö för barnen löser man genom att de får leka på taket. Undrar vart man ska flytta alla evenemang under byggtiden. 

Ytterligare två projekt vi nyligen fått läsa om innebär att man ska bygga varsin fallos-symbol åt de två styrande herrarna i kommunen. Ett 55 meter högt kontorshus i Munktellstaden åt Jimmy Jansson och ett nästan lika högt hus i Årby åt Jari Puustinen så blir bägge nöjda. 


Och sist men inte minst en kongresshall på parkeringen mellan Stadsbiblioteket och gamla Domus-varuhuset. Där kastar man sig även över det vackra Stadsbiblioteket, som ser ut att förvandlas till ett hotell för kongressbesökare.
Men varför tänker ni så smått Jimmy Jansson och Jari Puustinen? Nu ser jag fram emot en 190 meter hög Turning Torso på Konsums parkering vid Östra torget i Torshälla och en likadan på Fröslunda IP.

Byggare Bob

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eskilstuna

Dömd Eskilstunapedofil får inte äga jaktvapen

Eskilstuna

Rullstolsburen man död – blev påkörd av bil

Eskilstuna

Mordförsök i Eskilstuna – skadad man hittad vid centralstationen

Eskilstuna

Misshandlades av expojkvän i bostaden

Eskilstuna

Bil tog eld under färd

Visa fler