Berg till Norge – Bissarna letar fortfarande förstärkningar

Kevin Berg har hittat en ny klubb. Mittfältaren som bröt sitt kontrakt med Bissarna eftersom han tyckte pendlingen från Stockholm blev för jobbigt flyttar till Norge. Han är presenterad av Lysekloster Fotboll. Bissarna själva sonderar fortfarande efter fler spelare till truppen.

21 mars 2019 12:00

Den norska klubben på en liten ort med samma namn strax söder om Bergen håller till i avdelning 4 i det norska seriesystemet. Det blir ungefär motsvarande svensk division 2-nivå.

23-åringen gjorde 2018 sin andra sejour i Bissarna. Han spelade även säsongen 2016 i klubben innan det blev ett äventyr med spel på Nya Zeeland året efter.

2018 var han alltså tillbaka och gjorde 20 matcher från start. Han var även på kontrakt för den kommande säsongen. Men redan i december meddelade Bissarna att man gett honom tillåtelse att leta ny klubb för att pendlandet från Stockholm slet.

Lysekloster presenterade samtidigt även högerbreddaren Mbaye Toure. 20-åringen har de två senaste säsongerna tillhört Dalkurd. I fjol var han dock utlånad till Bissarnas konkurrent Skellefteå hela säsongen.

Berg har redan hunnit med två träningsmatcher som innermittfältare med sin nya klubb. Eftersom Berg var på kontrakt fick Bissarna lite pengar för övergången.

– Lite fick vi men inte mycket, säger Bissarnas klubbchef Patrik Berglin.

Klubben sonderar fortfarande marknaden efter förstärkningar. Att de vill ha in en vänsterfotad försvarare till är känt sedan tidigare. Men i den jakten har klubben inte haft någon framgång.

– Sedan skulle vi behöva en ung forward till. Någon som kan sätta lite press på Jason Romero, säger Berglin.

I veckan har en ung spelare med meriter från division 2 varit på plats och visat upp sig. Om han kommer att fortsätta att träna med laget är dock i skrivande stund oklart.

För en tid sedan var en superettanmeriterad mittfältare och visade upp sig för klubben. Vad SN-sporten erfar rörde det sig om Dida Rashidi, som spelat i både Halmstad BK och IK Frej.

– Men det är inte en mittfältare vi behöver. Sedan är också vår pendlingsbil från Stockholm redan full, säger Berglin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson