Laddat för fartfest i Eskilstuna

Eskilstuna Motorklubb har en hektisk maj månad. Klubben har varit hjälpande hand i både SM i Nyköping och senast helgen som gick när Violenrallyt genomfördes i Flen. Under lördagen kör man i egen regi EHG-sprinten, med hjälp från Flens MS som sköter en sträcka.

Eskilstuna MK arrangerar EHG-sprinten på lördag. Jan Björe kommer till start tillsammans med kartläsaren Sune Vesterlund i en Ford Fiesta R5.

Eskilstuna MK arrangerar EHG-sprinten på lördag. Jan Björe kommer till start tillsammans med kartläsaren Sune Vesterlund i en Ford Fiesta R5.

Foto: Pierre Skytt

Bilsport2024-05-22 15:40

EHG-sprinten är en rallytävling som ska köras på tre riktigt fina skogssträckor ingåendes i 7-klubbars serien samt Finess onotade rallyserie. Start och målplats är Ekeby motorbana under lördagen. Man har lockat 75 startande ekipage. Något tävlingsledare Kjell Eriksson tycker är helt klart godkänt.

– Det är bra med ett 70-tal startande. Visst hade vi hoppats på några fler. Det kommer bli en fin sträckning av banan något som Björn Olson och Anders PG Malmström jobbat hårt med, säger Kjell Eriksson.

Tävlingen är onotad, vilket betyder att ekipagen inte kör med den detaljerade vägbeskrivningen.

I lördags var Kolsvaföraren Hannah Jakobsson snabbaste distriktsförare i Flen i sin Ford Fiesta. Vilket säkert höjde självförtroendet för att få till ytterligare framgångar.

Anton Malm, Eskilstuna MK, värmde upp på riktigt fint sätt i Flen han också.

Jan Björe från hemmaklubben visar också upp sig för publiken.

I den två hjulsdrivna klassen kommer säkert Antti Johannesson vilja visa framfötterna då han både är initiativtagare till den onotade rallyserien som tävlingen ingår i samt en förare av rang när det gäller just att läsa väg på det gamla klassiska sättet. Östgöten Jari Saarinen i en BMW lär dock sätta press på Antti i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

I Volvo original dyker EMK:s Niklas Berglund upp på hemmavägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!