Bissarna vill ha cupintensitet mot Degerfors

Klassiska Degerfors IF på Stora valla blir första uppgiften för Nyköpings BIS efter cupäventyret. Med i truppen finns en gammal bekant mittback: Emil Larnesjö.

16 mars 2019 09:00

Det är två lag i lite liknande situation som möts i Värmland på lördagen. Båda med tuffa cupmatcher i bagaget, där man trots allt bjöd upp till dans.

Bissarnas tränare Brian Clarhaut hoppas att man kan ta med sig ett och annat från cupspelet.

– Vi ska matcha insatserna från cupens tävlingsmoment, hur vi får det med oss i den här typen av match. Det blir utmaningen den här gången, säger Clarhaut.

Han förväntar sig att stöta på ett aggressivt, pressande och välorganiserat hemmalaget.

– Vi behöver se hur vi har utvecklats i det vi pratat om när det gäller försvarsformen, uppbyggnaden och andra detaljer. Vi får se var vi står nu.

Efter sista cupmatchen mot Gais gav han laget några dagar ledigt för att piggna till i kropp och knopp. Känslan av förlust rann snart av, tror Clarhaut.

– Vi pratar om det, fixar det och går vidare mot nästa uppgift. Det här är ändå nästan två veckor sedan.

Ian Garrett kommer få chans till debut, Ben McKendry ska vara helt redo och även Oscar Wickman.

Dessutom är bekante mittbacken Emil Larnesjö med i truppen. Den tidigare NBIS-spelaren, de senaste åren i Värmdö och Assyriska, har inte skrivit på men har tränat en längre period med Bissarna och ska nu utvärderas även i matchsituation. Clarhaut lämnar beslut till klubbens ledning om vidare samarbete med Larnesjö och hoppas även att Alen Ahmetovic ska vara helt återställd efter veckans sjukdom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt