Det blev en tät och chansfattig tillställning i solskenet på Tunavallen.

Men i den 62:a minuten var det ytterst nära att United hade tagit ledningen. Julia Tunturi vann en duell på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet. Där dök Halimatu Ayinde upp och drog till direkt. Bollen träffade ribbans underkant och studsade ner.

– Mina lagkompisar säger att det var mål men jag vet inte. Jag bara sköt och tittade inte men det var ett bra skott och en fin möjlighet för mig att ge oss ledningen, säger Halimatu.

I stället avgjorde den förra Unitedspelaren Nathalie Björn i den 90:e minuten med sitt första allsvenska mål. Emelie Lundberg boxade ut ett inlägg, en fri Björn fick bra träff innanför straffområdet och bollen borrade sig in i nätmaskorna.

Ett otroligt bittert slut för hemmalaget.

­– Verkligen. Jag tycker att vi gjorde en bra prestation, den är vi verkligen nöjda med. Vi spelade precis som vi vill och har tränat på men resultatet är vi väldigt ledsna över. Det är väldigt tråkigt att förlora såpass sent i matchen, säger Petra Johansson.

Hur uppfattade du ribbskottet?

– Vi uppfattade som att det gick in men jag har inte sett det och kan inte säga att det var så i efterhand. Är tråkigt om det visar sig att det skulle vara mål.

Sett till helheten hade oavgjort varit rättvist.

– Vi får bortse från resultatet och ta med prestationen, den borde ändå höja oss inombords och inom laget. Det är ett bra lag vi mötte och det får vi vara ödmjuka inför. Man får vara ledsen idag och kanske lite i morgon ... sen om en vecka är det ny match. Då får vi ta med oss det som var bra och jobba lika hårt mot Göteborg, säger Petra som klev av i den 68:e minuten på grund av smärtor i högerfoten.

– Jag skadade den för några veckor sedan och slog upp den igen i första halvlek, det var inte skönt men det går väl över snart. Det är bara en liten fotbollsskada som man får ta.

Anfallsmässigt finns det mer att önska av United. Många gånger spelades bollen bort alldeles för snabbt. Försvarsmässigt gjorde Eskilstunalaget en stabil insats och släppte i stort sett inte till några heta chanser. De sista minuterna tryckte dock gästerna på och då kom även utdelningen.

– Vi var aströtta och de fick bra effekt på sina byten, säger Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson som kommenterar förlusten så här:

– Hata är väl ett starkt ord men den här känslan av nästan eller nära finns ju inget värre än. De hade väldigt få målchanser i matchen och så förlora på en fast situation är ju inte kul. Jag tycker det här var en 0–0-match. Men det värsta är som sagt den där nästankänslan.

Karlsson var nöjd med flera individuella prestationer.

– Ayinde och Julia hade rätt tuffa roller i dag och de löste ju det. Det var viktigt för oss och matchen och Ayinde är riktigt snabb och hinner spela åt båda hållen. Fanny (Andersson) och Felicia (Karlsson) löper enormt.

Julia Tunturi visade ett härligt go, speciellt efter vilan, och vann några dueller som det blev farligt på.

– Det kändes bra tycker jag. Framöver vill jag stiga ännu mera så jag kan vinna de duellerna som jag gjorde ett par gånger i den här matchen. Det blir alltid farliga lägen.

Nyförvärvet från Asarum, Ayinde Halimatu, gjorde en fin insats i sin första allsvenska match.

– En bra start för mig, jag hoppas kunna fortsätta så här och förbättra mig själv tillsammans med de andra spelarna. Rosengård är ett bra lag och nu får vi fortsätta jobba för att bli bättre och bättre.