Mötet mellan Eskilstuna United och Rosengård var chansfattigt och gick mot 0–0. Då slog Björn till i 90:e minuten sedan Unitedmålvakten Emelie Lundberg boxat ut ett inlägg.

– Det var faktiskt jävligt skönt om jag får säga det så, säger Rosengårdsbacken som spelade två säsonger i United och totalt gjorde 39 matcher i högsta serien för klubben.

Trots några mål i landslaget, senast mot Österrike för några dagar sedan, har hon aldrig hittat nätet i Allsvenskan ­tidigare.

Nu blev hennes fullträff dessutom matchavgörande.

– Helt fantastikt och helt underbart att få avgöra. Så här efteråt känns det kul att få göra mål på Tunavallen, säger Björn och fortsätter:

– Det var en tuff bortamatch med mycket fight och mycket kontringsspel som vi visste på förhand, det visade ju matchbilden också. Eskilstuna är och har alltid varit bra på hemmaplan.

I 66:e minuten kunde gästerna ha fått straff med vilda protester som följd.

– Tror det var ett skott på handen eller nåt men skit samma. Det blev inte straff så det är ingen idé att springa ut och gnälla på det för domaren kommer ändå inte att ändra på något, säger Björn.

Efter slutsignalen fick Nathalie, Caroline Seger, Glódís Perla Viggósdóttir och de andra Rosengårdsspelarna jubla ihop med en fem personer stark klack.

– Underbart att folk kommit hit från Malmö, de är guld värda och de hörs även fast de bara är fem och konkurrerar med Tuna12, säger Björn som fortfarande har kontakt med flera Eskilstunaspelare.