Blåvitt-fansen bojkottar AFC på nytt: "Löjligt och komiskt"

Precis som under den senaste allsvenska sejouren uppmanar Blåvitt-fansen till bojkott av bortamatchen mot AFC.

– Det är upp till dem själva om de inte vill supporta sitt lag, säger AFC:s klubbchef Jose Franco.

26 mars 2019 21:10

När IFK Göteborg gästar Tunavallen under söndagens allsvenska premiär verkar laget inte få någon större stöttning på plats från sina supportrar. Blåvitt-fansen uppmanar nämligen sina medlemmar på nytt till bojkott av bortamatchen mot AFC.

"Låt inte låtsasklubben få några pengar. Vi är inga supportrar som kan köpas, vi börjar inte heller följa ett lag bara för att någon fått för sig att plötsligt ta över en förening och flytta hit. Vi har en genuin kärlek och ett supporterskap med historia som vi måste värna om.", skriver klubbens supporterklubb Kommandobryggan på sin Facebooksida.

– Det är löjligt och komiskt. Det har gått över styr. Men det är upp till dem själva om de inte vill supporta sitt lag, säger AFC:s klubbchef Jose Franco.

Samma sak hände under AFC:s senaste allsvenska sejour då varken Göteborgs eller Malmö FF:s supportrar fanns på plats på Tunavallen. Båda matcherna vanns av AFC.

IFK Göteborgs supporterklubb uppmanar i stället sina medlemmar att stötta laget mot Elfsborg hemma i omgången efter, som de kallar för "den riktiga premiären".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson