"Vore fegt att tippa något annat än serieseger"

Förra säsongen slutade Eskilstuna BTK trea i Superettan. Nu spänns bågen ytterligare. "Vi har garanterat tränat mer än de andra lagen och det vore fegt av mig att inte tippa att vi vinner och går upp", säger lagledaren Martin Björkryd.

Charlie Carlsson, William Bergenblock, Balazs Lei, David Björkryd och Noah Khai Lam är spelarna som ska göra det för Eskilstuna BTK.

Charlie Carlsson, William Bergenblock, Balazs Lei, David Björkryd och Noah Khai Lam är spelarna som ska göra det för Eskilstuna BTK.

Foto: Privat

Bordtennis2023-09-22 11:57

Den gångna helgen plockade Sveriges herrlag hem EM-guldet i bordtennis. Det första på 21 år.

Detta efter imponerande spel inte minst av stjärnan Truls Möregårdh, 21.

På plats i Skåne för att kolla in Sveriges final mot Tyskland var stora delar av EBTK:s unga lag. Två av dem, William Bergenblock och David Björkryd, håller dessutom till vardags till i Eslöv där de pluggar på bordtennisgymnasiet.

EBTK-killarna stöter ofta på Möregårdh som spelar för Eslöv i Pingisligan och emellanåt tränar de även med honom.

– Det är ju så klart oerhört nyttigt att se och lära av en sådan världsspelare, säger lagledaren Martin Björkryd.

Vad tror du det betyder för pingisintresset att Sverige vinner EM?

– Att det sänds på tv betyder väldigt mycket. Många tycker det är kul att kolla på pingis och när Sverige vinner tror jag folk kanske blir nyfikna och hittar till vanliga seriematcher också.

EBTK börjar sitt seriespel i näst högsta serien i helgen. Två matcher står på programmet i Munktellarenan. Dels under lördagen klockan 15 mot Västers BTK som åkte ur Pingisligan i våras och dels på söndagen mot Vetlanda klockan 11.

Eskilstunalaget är knappast favoriter hos de flesta andra men Martin Björkryd tror på en kanonsäsong.

– Killarna har med säkerhet höjt sig rejält de senaste halvåret. Att inte tippa att vi tar hem serien vore fegt av mig. Så pass duktiga är spelarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!