Bra start kan ge FBC-tjejerna slagläge

FBC Nyköpings damer var en segermaskin under seriespelet. Men tro inte att de har knäckts av 3–8-förlusten hemma mot Arboga i det allsvenska kvalet.

29 mars 2019 20:10

– Nej, det har sett riktigt bra ut på träningarna och vi har intalat oss att två mål per period räcker. Det kan gå fort i innebandy, så det är inga konstigheter. Kunde de vara effektiva och vi bränna våra chanser hemma så kan det bli tvärt om i Arboga, resonerar FBC-tränaren Johan Svärd.

Det började ändå rätt bra hemma i Nyköpings sporthall. De första tio minuterna fanns det energi och kvalité i hemmalagets spel och det gav utdelning med ett ledningsmål av Klara Eriksson. FBC fortsatte att ha mycket boll ett litet tag till, men medan det oftast var trångt med folk framför Arbogas mål fick bortalaget göra de lätta, snabba kontringsmålen.

I detta stycke hittar också Johan Svärd nyckeln till framgång.

– Vi måste ju blåsa på från start för att ganska snabbt få ett eller två måls ledning och få Arbogaspelarna tveksamma. Vi måste sätta de chanser som vi faktiskt kom fram till även hemma. Men vi måste anfalla med förnuft. Det blev alldeles för många tre mot två-lägen och liknande i deras vassa spelvändningar.

Det går en hel del vårförkylningar i Nyköping, är det något som ditt kvallag har drabbats av?

– Nej, ingenting, det är helt friskt och taggat överlag. Vi har en spelare som är bortrest – som var bestämt sedan väldigt länge – och så en skada.

Maja Boge klev på en boll under uppvärmningen i kvalgenrepet i Telge, så det kan man sortera in under rubriken otursskador.

Vad är känslan kvällen innan den ändå väldigt tuffa uppgiften?

– Jag har faktiskt en bra känsla inför det här, det ska bli kul!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson