Brianne Reed till Eskilstuna United – voltinkast att vänta på Tunavallen

En amerikanska med spektakulära voltinkast – det blir Eskilstuna Uniteds sista pusselbit i backlinjen inför säsongen 2018.‒Hon kastar ofta så, får enorm kraft och kommer väldigt långt. Det är ett bra anfallsvapen. Dessutom är hon en härlig karaktär och person, på och utanför planen, säger nye Unitedtränaren Jonas Björkgren om 23-åriga Brianne Reed.

20 december 2017 13:23

Hon värvades till Kvarnsveden i somras och fick spela alla elva matcher, alla utom den första från start, i det lag Björkgren basade för 2017. Nu fortsätter alltså deras samarbete – men i Eskilstuna.

‒Hon hade mest spelat ytterback i USA men vi använde henne som mittback. Att hon klarar båda positionerna är så klart en fördel. Som spelare är hon bra på huvudet, kan använda båda fötterna och är en skicklig passningsspelare, berömmer Björkgren.

Därmed betraktar United sin försvarsuppsättning som komplett.

‒När jag blev klar för Eskilstuna var det här inte på gång. Men sedan har vi diskuterat och insåg att vi behövde en försvarsspelare till och då kändes Brianne som ett bra val, säger Jonas Björkgren.

I ett pressmeddelande från årets allsvenska trea säger 23-åriga Reed: "Jag är väldigt exalterad över att komma till Eskilstuna United. Jag gillade att spela i Damallsvenskan andra halvan av årets säsong och ville vara kvar i Sverige. Efter att ha mött Eskilstuna vet jag lagets kvalité och när möjligheten att spela där dök upp var det ett väldigt enkelt beslut.

Hon hann inte bidra med något mål eller någon assist under sin tid i Borlängeklubben men kanske kommer det i Eskilstuna, varför inte genom ett av de nämnda inkasten som Unitedfansen lär uppskatta.

‒Trots att hon voltar så har hon bra sikte på kasten. Problemet var att på vissa arenor fungerade det inte eftersom Brianne behöver ha utrymme att ta lite ansats. Men på Tunavallen borde det fungera, säger hennes nygamle tränare.

[youtube id="inW0fPeugus"]

Ytterligare nyförvärv ryktas som bekant vara på ingång till Eskilstuna och det är inte uteslutet att fler blir officiella före julafton. Klara värvningar utifrån sedan tidigare är finska mittfältaren Julia Tunturi och hemvändande anfallaren Felicia Karlsson.

Fotnot: Sedan länge har det varit klart att hårt arbetande innermittfältaren Ingrid Schjelderup skulle lämna Eskilstuna. Hennes fotbollskarriär fortsätter i italienska Fiorentina.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa