Citys ordförande: "Vi känner oss svikna av AFC"

Michael Jolley fick kicken av AFC Eskilstuna under tisdagen.

Några timmar senare var det Citytränaren Jawad Al Jebouris (o)tur att möta samma öde.

‒Vi känner oss svikna av AFC och har bestämt oss för att entlediga honom omedelbart, säger Cityordföranden Per Liljeroos.

9 januari 2018 16:21

Tisdagen den 9 januari blev en minst sagt turbulent fotbollsdag i Eskilstuna.

På förmiddagen meddelade AFC att man kickar Michael Jolley. Engelsmannen ersätts som tränare av Nemanja Miljanovic som tills vidare assisteras av Jawad Al Jebouri – Citys huvudtränare.

Detta får ordföranden Per Liljeroos att gå i taket.

‒Jag är extremt besviken på det agerandet. Vi i City är samarbetsklubb och har inte blivit informerade alls om att AFC tänker använda vår tränare. Det är ju ändå vi som betalar Jawads lön, säger han.

Några timmar efter att Liljeroos fick klart för sig att Al Jebouri åtminstone tillfälligt skulle hjälpa AFC meddelade han AFC och Al Jebouri att de kickar honom från City.

Huvudtränaren i City är mycket besviken över att han ser ut att få lämna klubben direkt.

‒Jag har planerat försäsongen och verkligen sett fram mot att leda City (träningen startar den 15 januari). Jag hoppas verkligen att det här är någon form av missförstånd och att båda klubbarna löser det. Just nu känns det som om jag kommer i kläm för något jag inte kan påverka, säger Al Jebouri.

Enligt Cityordföranden Per Liljeroos tar assisterande tränaren Edier Frejd tills vidare över ansvaret i division 2-laget City med start den 15 januari.

Den 20 januari spelas för övrigt AFC:s och Citys första träningsmatch då klubbarna möter varandra på Tunavallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa