Division 7-match i fotboll avbröts – tofflor kastades mot spelarna

En division 7-match i Eskilstuna på söndagen fick ett osannolikt slut.

– Den bröts med cirka en kvart kvar efter att publiken börjat kasta tofflor och vattenflaskor mot spelarna, hävdar Södra FF:s tränare Muhammed Tahsin.

3 februari 2018 09:19

Drabbningen mellan Somtuna och Södra i Lagersberg beskrivs inte alls som stökig eller hetsig och lagen hade inget otalt med varandra. Men ändå kunde den inte slutföras.

Exakt vad som hände har dock klubbarna lite olika version av.

– Det var en situation där det blev inspark men några i publiken tyckte att det var mål. Det var inte ens nära så vi förstod ingenting. Plötsligt såg jag att spelarna började springa därifrån för att det kastades in saker, säger Muhammed Tahsin.

– Vi har inte sett att det kastats in någonting alls. Däremot tog sig en åskådare in på planen. När vi hade fått undan den tyckte vi att det hade gått att spela färdigt matchen men det ville inte Södra och domaren, säger Somtunas kontaktperson Abdifatah Osman Sanay.

Bägge parter är dock överens att situationen inte var hotfull eller liknande – men enligt Södra kändes det alltså inte rätt att avsluta drabbningen.

– Nej, och domaren tog ett bra beslut som avbröt. Ett resultat har kommit in på förbundets hemsida men det är fel. Förbundet får reda ut om det blir omspel eller vad som ska hända, säger Tahsin och tillägger:

– Väldigt tråkigt att sånt här sker, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vi ska skicka in en anmälan också. Spelare och ledare i Somtuna ska ha en eloge för att de gjorde sitt bästa av situationen. Men som förening måste de ha en matchvärd och se till att liknande saker inte sker.

Domaren i matchen avböjer att ge kommentarer till tidningen kring vad som hände, han hänvisar bara till en rapport som förbundet ska få.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stefan Alhag