Dolk klar för Friends - Duvefelt debuterade

För tredje året i rad får Lina Dolk rida in på Friends Arena under Sweden Horse Show. För Per Duvefelt betydde siffran tre något helt annat.

Per Duvefelt och Engla fick visserligen inget pris i helgen (bilden tagen vid annat tillfälle) men det var osäkert om det ens skulle bli en GP-debut för ekipaget.

Per Duvefelt och Engla fick visserligen inget pris i helgen (bilden tagen vid annat tillfälle) men det var osäkert om det ens skulle bli en GP-debut för ekipaget.

Foto: Privat

Dressyr2019-10-29 19:00

Per Duvefelt, som numera driver Hårby säteri utanför Gnesta, debuterade nämligen i helgen i Linköping med sin tredje häst Engla i grand prix. 

– Jag är jättestolt för det. Framförallt för att jag gett upp flera gånger med henne. Jag har tänkt "det går aldrig" och så står vi där. Men jag trodde inte att jag skulle kunna ställa upp alls. Jag krockade med en älg i början av veckan - älgen dog, bilen dog och jag blev ganska mörbultad. Så jag tänkte inte så mycket på hur fantastiskt det var att jag red grand prix igen utan mer att jag levde, säger han.

Det blev till slut en 15:e plats med 59,094 procent.

– Det kändes mycket bättre än vad resultatet visar. Vi hade en bedrövlig linje mitt på banan. Vi missförstod varandra. Hon trodde det var slut. Så vi fick ett stopp i första piruetten, sedan vägrade hon att byta galopp. Men bara där tappade vi 50 poäng och fyra procent

Lina Dolk från Sparreholm fick däremot 65,12 procent av domarna i samma klass och en fjärdeplats med förstahästen Dokki (Languedoc). Med det tog hon en finalplats i Lövsta Future Challenge. Inte illa efter bara tre starter i år.

På sin bloggsida berättar Lina vad som gick fel:

– Förra starten hade jag för mycket energi och tappade kontrollen, denna start hade jag för mycket samling.

Med Lazzie fick Lina 67,2 procent i S:t George och även det ledde till en fjärdeplats.

– Vi har gjort fem starter i år med resultat ifrån 66 till 72 procent, men vi är mycket bättre på träning, påpekar Lina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!