Emil knockad blodig - fick sy fyra stygn

Eskilstunakillen Emil Andersson blev knockad när hans Helsingborg mötte Redbergslid. Pannan sprack och blodet forsade ut.

Emil Andersson åkte på en rejäl smäll mot huvudet när hans Helsingborg spelade hemma mot Redbergslid.

Emil Andersson åkte på en rejäl smäll mot huvudet när hans Helsingborg spelade hemma mot Redbergslid.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Handboll2019-11-11 12:34

Den tidigare guifaren Andersson inledde på bänken men fick chansen när RIK gått fram till 7–1 i söndagens ligamöte. Men efter 22 minuter, vid ställningen 7–12, var det färdigspelat för Emil. Han fick en knuff av Oskar Ysander och for med huvudet före rätt in i Eric Forsell Schefverts armbåge. 

– Det var inget märkvärdigt, det var en vanlig situation men bara det att den träffade illa och att det gick hål i pannan. Jag kände ganska fort att något spruckit och sedan började blodet komma, säger Emil Andersson.

Blodet rann och bildade en mörkröd pöl på golvet där Emil blev liggande innan han för egen maskin tog sig in till omklädningsrummet. Han var rejält svullen och fick sy fyra stygn.

– Helst vill man behålla sitt ansikte i vanlig form. Men det är sånt som händer och det tillhör sporten. Jag var halvgroggy efter smällen och det var inget tal om att komma in och spela igen. Sedan fortsatte det att blöda hela kvällen, säger Emil och fortsätter:

–  Typiskt när jag skulle få spela mot Krantz (tidigare guifmålisen Adam) och jag började ganska bra.

Andersson hann med att göra ett mål och skjuta en boll i stolpen innan den otäcka incidenten inträffade.

– Då sköt jag ändå i mitt favorithörn så det borde han ha fattat (skratt), säger Andersson med passning till Krantz som kanske gjorde sin bästa insats hittills för Redbergslid och låg bakom vinsten med 30–25.

Emil ska vila från träningen de närmaste dagarna.

– Man ska inte skoja med huvudskador men jag räknar med att spela på lördag mot Varberg. Det är en väldigt viktig match för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!