En folkfest att vänta när SN-cupen drar igång

Kecke Lundh, klubbchef i Onyx IBK, ser fram emot folkfesten på Rosvalla under lördagen. Då arrangeras nämligen SN-cupen.

7 juni 2018 07:00

Dags för SN-cupen, vad har du för förväntningar?

– Det är en av årets absolut viktigaste dagar för Onyx där vi får umgås tillsammans med alla låg- och mellanstadieklasserna i det här området. Då trivs vi allihop. Det är ren glädje. Det är viktigt för oss att få spela innebandy med alla ungdomar. Det brukar vara en folkfest med oroligt mycket engagemang från tränare, föräldrar, lärare och elever, Säger Kecke Lundh, klubbchef i Onyx IBK som är med och arrangerar SN-cupen på Rosvalla under lördagen för årskurs 1–6 från Nyköping, Oxelösund och Gnesta.

Hur många lag är anmälda?

– Det är runt 43 lag anmälda om jag inte minns fel.

Vill du berätta lite om den här cupen?

– Det är tolfte året som vi kör cupen. Tanken är att man bildar klasslag så man får med sig kompisar i klassen som kanske inte har spelat så mycket innebandy men får prova på. Vi spelar utan resultat i årskurs 1–5. Resultatet är inte det viktigaste, det är glädjen över att få spela. Tanken för vår del är att visa upp innebandyn och med lite tur få ungdomar intresserade av sporten så de vill börja spela.

Varför ska man komma ner till Rosvalla och kolla?

– Om man vill bli smittad av glädje och få energi i kroppen när det börjar bli lite mörkare tider så kan man komma ner och se dessa skrattande och glada ungdomar som spelar, det lovar jag att det finns. Det är en riktig energiboost. Sen kan man passa på att äta lunch här nere, vi har en salladsbar där man får plocka själv och som man kan ta med och äta på läktaren samtidigt som man kollar på matcherna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén