Oscarsson klar mästare – redan innan finalen

På lördag kör Östra Alun Motor Cup sitt finalrace på Gröndal i Eskilstuna. Men redan i söndags när årets näst sista möte i Botkyrka ägde rum kunde SMK Södermanlands Melker Oscarsson avgöra och ta hem totalsegern i Junior Elit-klassen.

SMK Södermanlands Melker Oscarsson är redan klar mästare och i urstark form inför finalen i Östra Alun Motor Cup på Gröndal på lördag.

SMK Södermanlands Melker Oscarsson är redan klar mästare och i urstark form inför finalen i Östra Alun Motor Cup på Gröndal på lördag.

Foto: Pierre Skytt

Enduro2023-09-29 08:29

Det har varit en riktigt bra säsong för Melker Oscarsson som verkligen kommit bra överens med sin Husqvarna 350cc.

– Det har gått riktigt bra, vi började säsongen med en seger sen har det blivit några andra och tredjeplatser, säger han.

Det blev seger redan i premiären, tabelledning från start innebar ökat självförtroende under säsongen som bjudit på många olika typer av banor. Och även en ny Husqvarna 350 där nytt chassi och nya inställningsmöjligheter finns.

– På den förra hade jag kanske 150 körtimmar i sadeln, med den här har jag bara hunnit mellan fem och tio timmar, så jag är inte riktigt helt inkörd än, men det kommer, säger Oscarsson.

undefined
Melker Oscarsson körde stilfullt till sig totalsegern i Junior Elit-klassen 2023 på sin Husqvarna 350.

Det har körts nio tävlingar som samlar ungefär 200-250 deltagare varje gång. Som redan klar mästare var det ändå självklart för Melker att åka finalen på Gröndal.

– Det är klart man vill åka på hemmabanan, man vet ju om dom svåraste partierna och var dom värsta hindren finns så liten fördel har man väl, menar Melker.

Körtiden är tre timmar och man brukar hinna med mellan fyra och fem varv. En fördel Melker noterat under året är att han mot slutet av tretimmarspasset satt de snabbaste varvtiderna, vilket bådar gott mot tröttare konkurrenter. Namngivande till cupen, klubbkamrat med Melker, Rikard Alun deltar själv på lördag och är en av konkurrenterna om totalsegern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!