Ensam Wallin inte tillräckligt stark i Guif

Jennifer Wallin förtjänade på alla sätt att vinna. Ändå tvingades hon göra en intervju som förlorare.

‒Min bästa match i Guif. Men det går inte att vara glad alls över det, säger hon efter 23–25 mot Spårvägen.

26 februari 2017 18:15

Söndagens allsvenska dust i Skjulstahallen blev mycket märklig. De första 30 minuterna var hemmalaget dåligt i försvaret, Emina Jonasson kom inte åt bollen i buren och framåt hade Guif ingenting – förutom Jennifer Wallin som bar laget så gott hon kunde på sina 19-åriga axlar.

Eller okej, det började med två straffmål av Olivia Gemmel. Från 7.30 till 26.00 hände absolut ingenting framåt om inte Wallin stod för det.

‒Nja, de andra bidrog ju till att jag fick mina lägen även om många säkert kände att de inte fick det att stämma. Vi fick inte igång spelet i första halvleken, säger Jennifer ödmjukt.

Mer sant var att hon ordnade egna lägen när ingen annan gjorde det. Hon satte fem raka Guifmål och slet sig sedan till en lös boll på mitten och frispelade kontrande Sofia Tenglin som gjorde 8–12. Malin Almqvists 9–14 var det enda Guifmålet före pausen, utöver Gemmels straffar, som inte var Wallins förtjänst. I halvtid stod det hemska 9–17.

‒Vår sämsta halvlek för säsongen. Det var energilöst, säger tränaren Johan Moberger.

Den märkliga matchen skulle svänga. Rejält. I andra halvleken var ansiktena och tröjorna desamma men Guif var ett annat lag och plötsligt fick Wallin hjälp.

Inbytta Josefine Brodd Björklund började stoppa skott och fler tog för sig i anfallen. Det tog bara 17 minuter innan Eskilstunalaget var ikapp vid 20–20 ... bara för att somna in igen. Alla utom Jennifer Wallin. Hon gjorde lagets 21:a och 22:a mål samt stal en boll och frispelade kontrande Gemmel till Guifs 23:e fullträff. Problemet var bara att Spårvägen hann upp till 25 och således vann matchen.

‒Det kändes som tillfälligheter på slutet, anser Wallin.

‒Vi åkte på en utvisning som blev dyrbar och säkert hade det kostat kraft att ta oss ikapp också. Annars spelade vi mycket bättre i andra halvleken, resonerar Moberger.

Så Guifs jakt på kvalplats blev ännu tuffare efter den oväntade förlusten mot tabellåttan.

‒Jag hoppas att det är en tillfällig svacka vi är inne i. Många tuffa matcher återstår, säger "Mois".

Din kommentar till Jennifer Wallins insats?

‒Väldigt duktig. Kanske skulle hon ha fått priset som vår bästa spelare.

Moberger var försiktig i överkant. Det var förstås inte straffbart eller kriminellt men att Wallin inte fick den utmärkelsen borde gå att klassas som ett rån.

Inte för att "Jossan" i målet på något sätt var dålig.

Utan för att högernian/mittnian Wallin var outstanding med åtta mål, flera norpade bollar och en rad målgivande passningar.

Hon hade definitivt varit värd att bli intervjuad som en vinnare den här dagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!