Eskilpojkar till SM-finalspel med bravur: "Inte nöjda än"

HK Eskils pojkar 14 spelar USM-final i Uppsala i maj. Detta efter att laget vunnit sin steg fyra-grupp i storartad stil.

– Det var riktigt bra spel från killarna i helgen, säger Eskiltränaren Jesper Skog.

1 april 2019 14:54

Det var i småländska Vetlanda som grupp sex av USM:s steg fyra avgjordes i helgen. HK Eskil fanns på plats för att, utöver arrangörsklubben, ta sig an IK Bolton och Lågan.

Eskilstunalaget inledde med en storseger mot Bolton med hela 29–15. Efter det var det Vetlandas tur att känna på den sörmländska ångvälten där Eskil vann med 26–19. I den sista matchen mot Lågan blev det också seger, 23–17.

– Det var riktigt bra spel hela vägen från första matchen på lördagen till den sista på söndagen. Killarna lyckades hålla i det spelet och hamnade aldrig i någon "dipp", säger en av Eskiltränarna Jesper Skog och fortsätter:

– Hela laget bidrog verkligen. Det var bra spel över hela banan, från anfall till försvars- och målvaktsspel.

De tre segrarna innebar att Eskilstunakillarna vann gruppen och är nu klara för finalsteget i USM-karusellen.

– Nu är vi bland de åtta bästa lagen i Sverige, det är jätteroligt. Vi hade som mål inför säsongen att ta oss till det sista steget och nu är vi här. Men vi är absolut inte nöjda än. Nu gäller det att sätta upp nya mål, säger Skoog.

Gökstens F18 spelade också USM steg fyra under helgen. Eskilstunalaget inledde med seger 17–14 mot arrangörsklubben Torslanda, men efter det följde tre raka förluster mot Nacka (12–25), Aranäs (15–18) och Höör (12–20) och Göksten slutade sist i gruppen. Vann gjorde Nacka före Torslanda.

Även Guifs P04:or var i farten i Göteborg men lyckades inte gå vidare. Det blev en andraplats i gruppen efter ett kryss (Redbergslid 18–18), en vinst (Tyresö 33–23) och en förlust H43 (27–32).

Eskils P04 och Guifs herrjuniorer är nu de enda lokala hoppen under finalspelet som avgörs i Uppsala den 3–5 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson