Tvingades ställa in – hela hallen släcktes

Om fyra veckor ska Eskilstuna stå som SM-värd. Under söndagen fick dock Eskilstuna SK ställa in Rekarne Sparbank simcup. Anledningen? Belysningen i Munktellbadet fungerade inte.

Söndagens simtävlingar i Munktellbadet fick ställas in. Anledningen är att belysningen i simhallen, som stod klar 2016, inte fungerade.

Söndagens simtävlingar i Munktellbadet fick ställas in. Anledningen är att belysningen i simhallen, som stod klar 2016, inte fungerade.

Foto: Anders Nilsson

Eskilstuna kommun2019-10-20 14:27

I slutet av maj 2016 invigdes nya Munktellbadet och om lite drygt en månad, mellan 13 och 17 november, ska Eskilstuna och Eskilstuna Simklubb stå som värd för SM i de nya tävlingsbassängerna. 

Men redan nu har det skapats vissa orosmoln.

Under helgen skulle nämligen Rekarne Sparbank simcup ha arrangerats i Munktellbadet. Men efter en lyckad förstadag fick söndagens tävlingar ställas in.

Anledningen? Belysningen i Munktellbadet fungerade inte. 

– Det tändes och släcktes hela tiden. Det här är aldrig något vi upplevt tidigare men det blev bara mörkt helt plötsligt. Det här varit personer från Eskilstuna kommun här och jobbat med problemet och de har väl lyckats lokalisera problemet, men vet inte vad de ska göra, säger Eskilstuna SK:s ordförande Christer Magnusson och fortsätter: 

– Så vi tog beslut att ställa in hela tävlingen och det är fantastiskt tråkigt. Även om det inte är vi som är huvudansvariga för problemet i simhallen så känner man sig som arrangör medansvarig. Tävlingen betyder också en hel del för flera simmare som skulle använda den här tävlingen för att kvala in till ungdoms-SM och nu kan de inte göra det. Så det här sätter ju käppar i hjulet för flera simmare. 

Runt 250 tävlande från yngre barn upp till juniorer och seniorer drabbas av den inställda tävlingen. 

Flera av de tävlande hade även rest till Eskilstuna från städer som Mariestad, Karlshamn, Falun och Stockholm men tvingas vända hem efter hotellövernattningar och anmälningsavgifter som de stått för på egen hand. 

– De allra minsta simmarna skulle kanske kunna ha tävlat, men de äldre som kommer i mycket högre farter skulle ha riskerat att skada sig och det ville vi inte riskera. De är beroende av att kunna se kanten och kaklet i bassängen annars kunde de ha lett till skador, säger Christer Magnusson.

Kommer de som rest hit att ersättas ekonomiskt? 

– Jag vågar inte säga något just nu, det är något vi måste utreda. Jag kommer kontakta varje förening men vågar inte utlova något nu.

Hur känns det att behöva avbryta en tävling när ni ska stå som värd för SM om lite drygt en månad?

– Det är väl den enda lilla trösten att det inträffade nu och inte om fyra veckor när SM-tävlingarna är igång för de vet jag inte vad som hade hänt. Jag hoppas att de ansvariga blir medvetna om problemet nu och håller uppsikt över det här den närmsta tiden så att det inte upprepas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!