Det var i december som 18-Ärige Albin Flodkvist vÀrvades till AFC frÄn IFK Eskilstuna.
Det han var helt omedveten om dÄ var att han skulle, eller möjligtvis redan hade, drabbats av diabetes.
Allt uppdagades nÀr han kom hem frÄn en utlandsresa med sina vÀnner i januari. Albin trodde att han var trött och sliten efter resan och la ingen större vikt vid att det kunde vara nÄgot vÀrre.
â Jag tĂ€nkte att jag bara var lite sliten och började trĂ€na, det var skitjobbigt. Det var knappt sĂ„ jag orkade springa, sĂ€ger han i Ekurirens Sportpodd.
Men det var inte bara talangen sjĂ€lv som mĂ€rkte att han inte mĂ„dde som han brukar. Ăven vĂ€nner runt honom mĂ€rkte att det var nĂ„got som inte riktigt stĂ€mde.
En kompis, som sjÀlv har diabetes, gjorde honom uppmÀrksam pÄ sjukdomen och bad honom testa hennes blodsockermÀtare.
â Det stod bara high. DĂ„ sa hon att det bara var att Ă„ka upp till akuten direkt. Det gjorde jag och blev inlagd rĂ€tt snabbt, sĂ€ger Albin Flodkvist.
Blodsockret hos en frisk person ska ligga pÄ mellan fyra och nio millimol per liter, men Albins lÄg pÄ 44.
â Jag hade legat pĂ„ över 20 i blodsocker i över en mĂ„nad och tappat över tio kilo i vikt. Jag fick massa slangar med vĂ€tska, insulin och massa olika infarter, sĂ€ger han.
Om det Ă€r diabetes typ ett eller tvĂ„ Ă€r inte helt faststĂ€llt Ă€nnu â och nĂ€r Flodkvist kan vara tillbaka pĂ„ fotbollsplanen Ă€r Ă€ven det oklart.
â De har sagt om nĂ„gon vecka i en mĂ„nad nu, men jag skulle vĂ€l tippa pĂ„ max en mĂ„nad frĂ„n och med nu ungefĂ€r, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:
â SĂ„ lĂ€nge jag gör processen ned till vanliga vĂ€rden igen ordentligt sĂ„ Ă€r det bara att gasa pĂ„ om nĂ„gra veckor.
Anledningen till att det dröjer Àr att blodsockernivÄerna i hans kropp fortsatt Àr höga, dÄ man inte vill sÀnka dem för drastiskt.
â De sĂ€nker mitt blodsocker lite i taget för kroppen har vant sig med att ligga pĂ„ sĂ„dana höga nivĂ„er. SĂ€nker man det för snabbt kan det ta skada pĂ„ smĂ„ blodkĂ€rl i ögonen sĂ„ man skadar synen.
Till följd av sjukdomen berÀttar Albin Flodkvist att han nu börjat tÀnka mer pÄ vad vilken mat han Àter.
â Jag har börjat kĂ€ka mer fullkornsgrejer, mer mörkt bröd med frön och sĂ„dant skit, sĂ€ger han och skrattar.
â Sedan blir det massa fiberpasta, fullkornspasta, rĂ„ris och massa trĂ„kigheter.
Han kÀnner redan hur mÄendet har pÄverkats.
â Det Ă€r stor skillnad, sĂ€ger han.