Stjärnduon saknas: "Bestämt långt innan"

Dackarna på tisdag. Rospiggarna på onsdag. Det är vad som väntar för Smederna som går in i en vecka där det ska köras om – inte fyra – utan sex poäng. "Vi har bra form på gubbarna", säger lagledaren Jerker Eriksson.

Rohan Tungate finns inte med i Smedernas startsjua.

Rohan Tungate finns inte med i Smedernas startsjua.

Foto: Emma Wallskog

Eskilstuna2024-07-14 21:04

Efter bara en seger på de inledande fyra matcherna har Smederna verkligen hittat formen den senaste tiden.

Segern senast mot Rospiggarna (45–44) innebar fjärde raka – och nu väntar en vecka med dubbla matcher där det ska köras om – inte fyra – utan sex poäng, med bonuspoängen inräknade.

Först är det Dackarna borta på tisdagen – där Smederna vann hemmamötet med klara 53–37. På onsdagen ska sen den uppskjutna matchen mot just Rospiggarna köras.

Dock utan Rohan Tungate och Maksym Drabik.

– Tungate har ledigt den här veckan, det var bestämt långt innan vi fick den här uppskjutna matchen att han skulle stå över den här veckan. Han behöver ha lite semester. Vad gäller Drabik var han ej tillgänglig på onsdagen, och vi ville köra med samma lag båda dagarna, säger Jerker Eriksson.

undefined
Rohan Tungate finns inte med i Smedernas startsjua.

Dackarna – som blev svenska mästare i fjol – har däremot inte rosat marknaden den här säsongen med blott fyra inkörda poäng på nio matcher.

– Nu har de i och för sig haft ganska tunga skadebekymmer, så jag tror inte att de hade legat där de ligger om de haft alla sina gubbar tillgängliga. Sen vet jag att, precis som många andra lag, kör inte (Daniel) Bewley alla matcher, (Brady) Kurtz kör inte alla matcher. De hade nog legat lite bättre om de inte haft skadorna på Kurtz och Lebedevs, men det är så det är. Skadorna är en del av sporten.

undefined
Saknas i den gör även Maksym Drabik.

Vad behöver ni göra för att ta tre poäng?

– Vi måste göra en kanonmatch. Nu vet jag inte vad de kommer med för uppställning, men jag förmodar att de kommer med sin bästa. Vi måste göra en laginsats, alla sju förare måste bidra. Känslan är ändå helt okej, men sen vet jag att de är ganska bra hemma. Som jag förstått det så har det varit mycket start och första sväng. Är vi med där så ger vi dem en match. Jag tycker vi har bra form på gubbarna och tycker ändå det ser bra ut.

Smedernas lag mot Dackarna: 1) Michael Jepsen Jensen, 2) Frederik Jakobsen, 3) Kim Nilsson, 4) Patryk Wojdylo, 5) Vadim Tarsenko, 6) Philip Hellström Bängs, 7) Joel Andersson.

Dackarna: 1) Brady Kurtz, 2) Timo Lahti, 3) Rasmus Jensen, 4) David Bellego, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Filip Hjelmland, 7) Ryan Douglas.

Matchen mot Dackarna kan du följa, som vanligt, via vår textrapportering på ekuriren.se med start 18.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!