En av de fyra är 16-åriga trestegshopparen Maja Åskag från Råby Rekarne som vann inomhus-SM för seniorer i våras på 13,25 och rankas som etta i Europa i sin åldersklass.

– Ungdoms-OS känns jättekul och väldigt spännande. Målet är att ta medalj och prestera på den nivån som jag vet att jag kan. Sedan inomhus-SM i februari så har jag tränat på ännu hårdare och haft en del hopp upp mot 13,50 men som dock har varit övertramp. Så det gäller bara att jag får till de hoppen så att de blir godkända, säger Maja Åskag.

Förbundskaptenen i friidrott Karin Olsson Westergren har också stora förväntningarna på Eskilstunatalangen.

– Hela friidrottstruppen (tolv uttagna) har goda chanser för finalplaceringar men jag vill lyfta Maja Åskag, Oskar Edlund och Emil Johansson som starka namn, de alla ligger i absoluta toppen, säger hon i ett pressmeddelande till friidrott.se.

De andra lokala inslagen är tre gymnaster. 13-åriga Jennifer Williams som nyligen gjorde ett bra JVM i Ungern får sällskap med klubbkamraterna Nathalie och Emelie Westlund, födda 2005.

– Det känns som om att vi pratat om det länge, men nu fick vi det svart på vitt att vi har en ny lovande generation mot en internationell nivå. Det är också jätteviktigt att komma iväg på de här mästerskapen för de är bara juniorer under två års tid och den erfarenhet som den ger är väldigt bra att ha med sig i framtiden, säger EGF:s verksamhetsansvarige Helena Andersson Melander.