Eskilstunatalangen redo för sitt första ungdoms-EM

David Björkryd från Eskilstuna Bordtennisklubb ses som ett framtidsnamn inom sporten och för första gången ska han tävla i ungdoms EM, där han ställs mot spelare som är två år äldre än honom.

4 juli 2019 21:09

Mästerskapet inleds på söndag och spelas fram till 16 juli i tjeckiska staden Ostrava. Han har nyligen fyllt 13 år vilket gjort att det nu är möjligt för honom att delta i ungdoms EM, men då kommer han spela i kadettklassen som innehåller spelare från 15 år och yngre.

– Jag tror att det blir riktigt tufft då jag möter de som är två år äldre än mig själv, men jag tror att jag tar några matcher, men jag räknar inte direkt med att komma till final. Jag vill ju självklart komma långt men mitt mål är att få igång mitt spel, säger David Björkryd.

Eskilstuna BTK-talangen har tidigare spelat turneringar i ett flertal länder utomlands, bland annat i Kina och Frankrike, och nu kommer en ny chans för David att lära sig leva mästerskapslivet, som i det här fallet pågår i över tio dagar med matcher i singel, dubbel, lag och mixed.

– Man lär sig att det är många matcher, man kanske inte alltid får så mycket vila, ibland inte så god middag, men man måste äta ändå. Man måste alltid få i sig energi genom mat och frukt så man orkar med matcherna, säger han.

Men på det stora hela ser David verkligen fram emot att få spela i sitt första ungdoms EM i karriären.

– Det kommer bli roligt, men tufft. Det är en stor tävling, jag kommer få tuffa matcher och få lära mig mycket. Att få möta spelare från andra länder också, det blir roligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!