I helgen träffades alla lovande fälttävlansryttare i Malmö, allt från de riktigt rutinerade "gamla" rävarna till de nya, unga talangerna.
– Det var väldigt trevligt att kunna utbyta lite erfarenhet med de andra ryttarna, säger William.
– Jag har tävlat fälttävlan sedan jag var åtta–nio år gammal och sett de här människorna kanske 20 helger varje sommar, men det har aldrig funnits tid att prata. När vi har träffats har det dessutom varit i svaga ögonblick, när man gråtit, varit arg eller glad.
Nye förbundskaptenen, Fredrik Bergendorff, tog sig tid till individuella pratstunder med alla ryttarna.
– Han är mer intresserad av processen än resultatet. Hur vi jobbar hemma. Och av processen blir det sedan resultat, säger William.
– Och han kommer även att besöka oss här hemma i början av året och se hur vi jobbar.
Den mentala tränaren, Jon Pitt, kommer från England. Han har hela världen som sitt arbetsfält och har hjälpt toppeliten i många olika sporter, men även sett till att VD:ar för stora bolag presterat på topp också.
– Hans koncept är att vi ska förbättra oss tio procent och för oss fälttävlansryttare är det kanske inte lika svårt som i till exempel andra ridsportdiscipliner som hoppning och dressyr. Förbättrar vi oss 3,3 procent i varje gren så når vi ju tio procent. Det kan betyda ett nedslag mindre i hoppningen, två procent bättre betyg i dressyren och så vidare.
Viktoria Carlerbäck blir sedan förbundskaptenens högra hand på hemmaplan, men ska annars mest ha hand om de yngre förmågorna.
Vad vill Fredrik se från dig och Anna i vår?
– Han vill att vi ska genomföra varsina trestjärniga tävlingar på lång bana. Anna har ju redan kvalat in med Box Qutie och jag med La Liga och Qurre.
Men det gäller att välja rätt tävling. Duon kommer bara få en chans på sig med tanke på att den långa banan är så påfrestande för hästarna.
– Enligt reglerna skulle vi kunna få in två långa tävlingar men ska man kunna formtoppa till EM så hinner man bara med en. Så det gäller att man tänker taktiskt. Det måste vara tillräckligt svårt motstånd och svår bana, samtidigt som man kan få bra resultat, säger Anna.
Vad tror du om Williams och dina chanser att ta dig till EM?
– Om jag talar för egen del så hade vi en bra säsong förra året. Hon har kanske inte så mycket rutin som Williams två hästar men höjer vi oss ett snäpp så kan vi vara med i matchen. Williams säsong slutade kanske inte så bra, men som sagt hans hästar har gått lite fler långa rundor än min Qutie. Och så har han fått glasögon. När han skulle till unghäst-VM så sa jag att han var tvungen att kolla sin syn och den hade verkligen blivit sämre. Så nu kan han se igen och det skadar ju inte, ha, ha.
Första tävlingen med de EM-aktuella hästarna blir i Sopot de två sista veckorna i april.
– Där finns det en trestjärnig långbana också, men jag vet inte om det är för tidigt på säsongen att välja den och om den anses som tillräckligt svår, säger William.
Innan dess ska det dock hinnas med dubbla landslagsträningar i Strömsholm och på Flyinge.