Färdigspelat i Europa League för Larsson och Danielson

AIK, Djurgården och Häcken har spelat färdigt i Europa League-kvalet. Inget av lagen lyckades ta sig vidare under torsdagskvällen.

10 februari 2018 08:03

Med 0–1-förlust med sig från Danmark i det första mötet behövde AIK med Sebastian Larsson i laget vinna med minst två mål för att gå vidare från den andra kvalrundan i Europa League.

Nordsjälland satte 1–0 då Mikkel Damsgaard med en perfekt passning frispelade Andreas Olsen som rullade in bollen. Då var AIK pressat att göra minst tre mål – men i slutet av den första halvleken var det närmare en utökning från Nordsjällands håll än en reducering för AIK.

I den andra halvleken jobbade AIK fram några lägen men dessa resulterade inte i några mål och AIK förlorade med 0–1 (totalt 0–2). Därmed är Europa League-äventyret för AIK, för den här gången, över.

Djurgården försökte in i det sista ta sig vidare till tredje kvalomgången till Europa League. Men trots förlängning borta mot ukrainska Mariupol blev det respass.

Mariupol vann med 2–1 och gick vidare med totalt 3–1 i dubbelmötet. I den 101:a minuten byttes Marcus Danielson för Djurgården men det hjälpte inte.

Inte heller Häcken som tränas av Andreas Alm med ett förflutet som spelare och tränare i City kunde ta sig vidare. De fick visserligen 1–1 mot RB Leipzig med Emil Forsberg på planen men förlusten med 4–0 på bortaplan stoppade göteborgarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!