Fjärde i följd för Fredrik

Hälleforsnäsaren Fredrik Eriksson verkar omutbar i år i sin gula VW Golf.

I Gästabudstrofén under lördagen kom fjärde raka segern.

5 maj 2017 15:00

Fredrik och Kristoffer Nordlund vid noterna är verkligen inne i vinnarcirkeln och verkar inte bry sig om att motståndet i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen var benhårt i Nyköping på lördagen.

‒Vi har haft för vana att rycka på första sträckan och få marginal, säger Fredrik efter målgången.

Han slappnade av i nästan tio sekunder på sista sträckan för att åka säkert och det räckte ändå för att vinna även denna deltävling med cirka tio sekunder.

‒Tävlingen erbjöd allt. Smala, krokiga, och vrålsnabba partier, det var jättefina och roliga vägar, säger en glad och nöjd Fredrik efter fyra segrar på fyra starter och han toppar förstås tabellen inför den tredje deltävlingen vid Slottssprinten om fem veckor.

Hällefors Emil Karlsson blev tvåa och hemmasonen Eric Johansson, Vrena, trea. De utmanade hårt men rådde inte på Fredrik Eriksson.

I Suzuki Cup, eller 1 300 rallycup som den nu heter, regerade åter Robert Andersson, Eskilstuna MK, i sin vita ”oljade blixt”. Robert radar likt Fredrik Eriksson upp segrar och höll tvåan Robin Norling från arrangörsklubben på behörigt avstånd. Fyra blev EMK:s Robin Granfors.

I Volvo Original kom SMK Södermanlands Fredrik Eckhardt också fyra medan klubbkompisen Joakim Ellner Landberg slutade tvåa bland juniorerna, närmast före EMK-duon Oliver Granfors och Alexander Brandeby.

SMK Nyköping ska ha en stor eloge för att ha fått till fina och omväxlande vägar som utmanade ekipagen. Enligt förhandstipsen blev Tobias ”Lill-Eken” Johansson från Ludvika totalsegrare i stor stil. Han hade ett vinnande flyt i sin Mitsubishi.

Att stå under inflygningen till Skavsta flygplats och se planen landa och lyfta medan man tittar på rally var perfekt lördagsnöje när man har intresse för brummande mekanismer, både lågtflygande och högtflygande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!