Föreningar får utbildning om kvinnovåld

Eskilstuna elitföreningar erbjuds en utbildning om jämställdhet och våld mot kvinnor. Kommunen är initiativtagare.

Flera av Eskilstunas föreningar erbjuds nu en utbildning om jämställdhet och våld mot kvinnor.

Flera av Eskilstunas föreningar erbjuds nu en utbildning om jämställdhet och våld mot kvinnor.

Foto: Jessica Gow/TT

Sport2019-11-14 15:49

Smederna, Eskilstuna United DFF, Eskilstuna Friidrott, AFC Eskilstuna och Guif får chansen att delta i utbildningen. Det är Eskilstuna kommunföretag och Eskilstuna kommun i samverkan med Sörmlandsidrotten som vill ge de föreningar som sponsras av de kommunala bolagen mer kunskap inom de här områdena.

"Eskilstuna kommun arbetar aktivt och strukturerat med jämställdhets- och kvinnofridsarbete. Det arbetet har bland annat lett till att vi mottagit Svenska Jämställdhetspriset. Arbetet med jämställdhet har drivits på genom beslut i kommunfullmäktige och finns med i årsplan och ägardirektiv till de kommunala bolagen. Därför faller det sig naturligt att även de idrottsföreningar som sponsras av de kommunala bolagen ska ges möjlighet att lära sig mer om jämställdhet och kvinnofrid. Det sker i form av en utbildningsinsats kvällen den 20 november i Lokomotivet i Eskilstuna", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Målgruppen för utbildningen är styrelseordförande, styrelseledamöter, sportchefer, marknadschefer, klubbchefer, tränare, lagledare och spelare.

Kvällen inleds av Lisa Friberg (S), ordförande i kommunens Jämställdhetsberedning och Tommy Malm, kommundirektör och VD för Eskilstuna Kommunföretag AB.
Föreläsare är Lena Klintberg, jämställdhetsutvecklare och Sofie Tenser, kvinnofridsutvecklare, båda från Eskilstuna kommun.
Under utbildningen hålls även en workshop.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!