Förre City-spelaren får a-lagskontrakt med Hammarby

Den tidigare Eskilstuna City- och IFK Eskilstuna-talangen André Alsanati har skrivit på ett a-lagskontrakt med allsvenska Hammarby.

29 januari 2019 19:00

2016 lämnade den då 16-årige Alsanati Eskilstuna City och skrev på för Hammarby. De senaste säsongerna har det mestadels blivit spel med klubbens U19-lag, men under tisdagskvällen meddelades att mittfältstalangen skrivit på ett a-lagskontrakt.

Kontraktet med Hammarby förlängs nu till sommaren 2020 med option på ett år och klubben meddelar samtidigt att tanken är att Alsanati ska stå med på utlåningslistan till IK Frej Täby den här säsongen.

– Vi är glada över att ha kommit överens med André om ett nytt förlängt avtal. Det är en spelare som vi tror på, och vi har presenterat en bra utvecklingsplan för honom både när det gäller tränings- och matchmiljö, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Under fjolåret var Alsanati tongivande i det U19-lag som vann SM, och han gjorde även det matchvinnande målet i U21-finalen.

19-årigen har tidigare i sin karriär varit på provspel i Manchester City, Aston Villa, Ajax, IFK Göteborg, Djurgårdens IF, Feyenoord och FC Midtjylland.

Alsanati följer med Hammarbys a-trupp – som bland annat består av den förre AFC-målvakten Gianluca Curci och förre City-spelaren David Fällman – till det kommande träningslägret i Turkiet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson