Förre kaptenen: De har haft stolpe ut

Förra säsongen ledde han AFC till Allsvenskan.Nu ställs Eskilstunakillen Filip Rogic för andra gången mot sitt gamla lag.‒De har verkligen haft mycket stolpe ut, säger Örebrospelaren.

21 september 2017 05:15

I måndags förlorade AFC Eskilstuna mot Sundsvall med 1–2.

På Tunavallens läktare satt då Örebromittfältaren Filip Rogic och led med sin tidigare klubb.

‒Det såg ut som en hel del gånger tidigare när AFC spelat. De hade inte marginalerna med sig och det var mycket stolpe ut. Jag tycker ofta det varit så att AFC släppt in mål mot slutet av matcherna i stället för att lyckas kvittera eller ta ledningen, säger Rogic och fortsätter:

‒Samtidigt handlar det kanske också om att det saknas lite kvalitet i laget. De spelar ganska bra, men får inte till det riktigt.

Under torsdagen kommer AFC till Örebro. Det är en match som Eskilstunalaget måste ta tre poäng i. Något som Filip Rogic mycket väl också känner.

‒De har kniven på strupen och vi kan spela mer avslappnat. Jag ser fram mot att möta AFC igen.

Rogic har så här långt haft en säsong som är lite upp och ner i Örebro.

‒Det har varit en del problem med skador i en baksida och i en sena i ett knä. Det är lite trist att jag bommat sex-sju matcher på grund av det, men just nu känns det riktigt bra i kroppen, säger mittfältaren som har två år kvar på sitt kontrakt.

‒Jag trivs bra i Örebro och visst är det en trygghet med ett lite längre kontrakt. Nu hoppas jag få fortsätta vara skadefri framöver.

Sju omgångar återstår annars av årets allsvenska.

För AFC blir möjligheten till nytt kontrakt allt mindre för varje förlust.

‒Vi vet att de flesta redan räknat bort oss. Vårt läge är svårt, men chansen att hänga kvar finns fotfarande, säger tränaren Michael Jolley.

Ni skapade en hel del chanser mot Sundsvall ändå blev det förlust (1–2). Hur tänker du kring det?

‒Att jag skulle vara mycket mer orolig om vi inte skapade målchanser. Visst måste vi börja ta vara på möjligheterna, men jag vill inte säga att det bara är anfallarnas fel. Alla i laget ska kunna vara med och bidra med mål.

Hur påverkas laget av pressen att ni måste börja vinna matcher?

‒Det är en press, absolut, men samtidigt kan jag känna att vi kan börja spela med mindre tryck och mer frihet. Vi har allt att vinna i matcherna som är kvar och jag hoppas vi tar till vara på det och överraskar alla.

I matchen mot Örebro saknas Ferid Ali och Mauricio Albornoz. Dessutom är det frågetecken kring mittbacken Ludvig Öhman Silwerfeldt.

‒Ludwig har skadekänningar och var inte med på dagens träning (onsdagens). Vi får se hur det blir med hans medverkan. Mauricio är tillbaka i träning men behöver lite mer tid innan han gör comeback, säger Michael Jolley.

Matchen mellan Örebro och AFC börjar redan klockan 18 på torsdagskvällen och du följer den förstås här på ekuriren.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa