Nu kan Citystjärnan få chansen i Holland

Kontraktet med Eskilstuna City har gått ut. Nu kan stjärnan bli proffs i Holland.
– Riktigt kul om det blir så, säger han.

12 januari 2013 06:17

Fem mål på två matcher. Utsedd till turneringens bäste spelare i tuff konkurrens och ögonen på sig från flera klubbar i olika länder.

Adnan Cirak, som inte är klar för en fortsättning i City, har gjort supersuccé i Norge när han var med i det svenska laget i en turnering för kontraktslösa spelare.

De före detta IFK Göteborg-, Milan- och landslagsspelarna Jesper Blomqvist och Andreas Andersson tränade och coachade de svenska killarna.

I första matchen mot Finland kvitterade Adnan Cirak och 1–1 efter ordinarie tid betydde straffar. Där avgjorde den 22-årige Strängnäskillen med att sätta den avgörande straffen i nät.

– Det kändes skönt och var kul, säger han.

Mer skulle det bli.

I finalen väntade Norge och planens kung var Adnan Cirak.

Först nickade han in 1–1 på en hörna och precis innan halvtidsvilan satte Adnan 2–1 när han elegant fintade bort en motståndare och sköt in bollen i bortre hörnet.

Norrmännen kvitterade till 2–2 och ett nytt straffavgörande väntade. Adnan fick chansen och sköt Sveriges andra i mål.

Tre spelmål, två straffmål, bra spel och vinst i turneringen. Efteråt fick Cirak priset som turneringens bäste.

– Det var lyckat och var kul att få den här chansen.

Mängder av klubbscouter och agenter var på plats.

Adnan snackade med en person som har kontakter i den holländska högstaligan och i några toppklubbar i landets andraliga. Där kan det inom kort bli provspel om allt går i lås. Kontakter finns även i danska och belgiska lag.

– Riktigt kul om det blir något. Men det är nog långt kvar innan dess, säger Adnan.

Elverum i norska andraligan har redan ett färdigt kontraktsförslag och IFK Mariehamn i finska högstaligan är intresserat.

– Klart det är ett alternativ. Jag hade ett bra snack med sportchefen.

– Jesper Blomqvist och Andreas Andersson skulle även hjälpa mig att kolla runt lite i Sverige. Jag har ingen brådska och tänker inte hoppa på det första. Det måste kännas bra också. Även Magnus Erlingmark (före detta allsvensk spelare i bland annat IFK Göteborg) har sagt att han kan hjälpa till om jag vill.

Blomqvist och Andersson imponerades av Adnan.

– De var riktigt nöjda och förvånande att jag spelade i division 1.

Är City avskrivet för dig?

– Nej, det är inte helt uteslutet. Men de har inte hört av sig alls. Och de har inte hört av sig och frågat hur det gått i turneringen heller. Jag ska nog träna med City på måndag om de vill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson