City klappade igenom

En kollektiv försvarsinsats såg ut att bli poänggivande mot Umeå FC. Men efter 70 minuter rasade allt och City släppte in fem mål på 13 minuter och förlorade till slut med 5–1 (0–0). (Uppdaterad 18.37)

2 juni 2013 16:09

Det bjöds på fina förutsättningar när Eskilstuna City gästade T3 Arena i Umeå under söndagseftermiddagen. Sommarvärmen till trots, Eskilstunaspelarna var tacksamma över att solen gömde sig bakom molnen, då det blev en matchbild med mycket bolljagande för de röd- och vitklädda. Hemmalaget ägde mest boll och det syntes tydligt att City kommit för att säkra defensivt i första hand.

– Det var en taktik som fungerade bra i den första halvleken, tycker den löpvillige anfallaren och målskytten William Celsing med svetten rinnande från pannan efter slutsignalen.

När Celsing hotade Umeås backlinje centralt öppnade det sig ytor på vänsterkanten för Serkan Pektas. I den andra halvleken visade sig Pektas på ett bättre sätt än före pausvilan och han fick således fler bollar att jobba med. Men ineffektiviteten i och runt offensivt straffområde var den samma.

– Vi spelade bra i över en timme, men grejen med fotboll är ju att om motståndarna spelar ännu bättre, så förlorar man ändå, analyserar Pektas efter att han tagit en något varmare dusch i omklädningsrummet än den kalldusch hans lag fick ute på planen efter drygt 70 minuter.

– Ja, jag vet inte vad som hände. Vi hamnade i chock och allt rasade.

Att Celsing i slutet fastställde slutresultatet till 5–1 var en klen tröst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa