Viktig seger för City – men topptrion avstängd

City tog i går kväll tre viktiga poäng när laget bortaslog Farsta med 3-2. Men inför nästa match är topptrion Adnan Círak, Emil Fritzell och William Celsing avstängda. – Hela toppen är borta men jag har lite knäppa idéer, säger tränaren Peder Ståhl.

28 augusti 2010 08:46

City har haft en tung period med bara två segrar på de senaste tio omgångarna. Laget har sjunkit i tabellen, allt närmare kvalstrecket, och därför var vinsten mot tabelltvåan Farsta i går kväll mycket viktig.

– Vi gjorde två snabba mål direkt och fick en bra känsla, berättar Emil Fritzell som tillsammans med William Celsing och Dan Wikström stod för Citys målskörd.

”Hade lite stolpe in”

Eskilstunalaget gick till pausvila med 2–0 och i andra halvlek pressade Farsta på ordenligt.

– De började chansa, bytte folk och ändrade spelsystem. Och visst var man lite orolig när de hade kvitterat till 2–2, då hade man varit nöjd med en poäng, säger tränaren Peder Ståhl.

Men så i 92:a minuten fick City en hörna. Bollen hamnade till slut hos Dan Wikström som drog på ett skott – och segern var ett faktum.

– Det var skönt. Man märkte att det var rätt dag för oss. Det var kul att vi hade lite stolpe in för en gångs skull, säger Ståhl.

– Alla matcher är viktiga men den här kändes lite extra, menar Fritzell.

Ni har haft problem med målskyttet, varför lotsade det nu?

– Vi gick in med en bra inställning, det var nog förklaringen.

Men nästa match, hemma mot Enskede den 4 september, får City klara sig utan både Fritzell, Celsing och Adnan Círak.

– Hela topptrion är avstängd. Men jag har lite knäppa idéer, jag tror det kommer bli bra, säger Ståhl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa