Aaron Åberg i målform när Marsjö Byle vann

Hemmalaget Marsjö Byle tog hem de tre poängen efter seger mot Standard i division 6 Södermanland sydvästra herr i fotboll. 4-2 (2-1) slutade matchen på söndagen.

Marsjö-Byle GoIF vann mot IK Standard

Marsjö-Byle GoIF vann mot IK Standard

Foto: Montage

Fotboll2022-10-09 17:18

- Skönt att avsluta med seger och viktigt för arbetet inför nästa säsong. Matchen idag startade med att Standard ägde bollen mycket. Vi låg taktiskt bra på planen och Rasmus Eriksson assisterade Robin "Bullen" Pettersson till vårt 1-0-mål. Det kändes lite som att nu blir det åka av, men istället så lyfte sig Standard och spelade bra i en 20-minutersperiod. Det genererade även ett 1-1-mål. Coach Hallberg höjde rösten från bänken och efter målet tog vi över mer och mer. Erik Wikberg gjorde 2-1 assisterad av Aaron Åberg. I halvtid tryckte vi på att röra bollen snabbare och det lyckades vi med i andra där Andreas Szabo gör två mål och IK Standard avslutar med att sätta 4-2 på straff. Beröm till hemmalagets innermittfält Rasmus Eriksson och Abdö Hussein, kommenterade Marsjö Byles tränare Jimmy.

Målgörare för Marsjö Byle var Aaron Åberg 2, Robin Pettersson och Erik Wikberg, medan Standards mål gjordes av Simon Filander. Ett av Standards mål var ett självmål.

Marsjö Byle har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Standard har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Marsjö Byle slutar på åttonde plats, och Standard på sjätte plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!