Dyplin höll nollan när AFC bröt segerlösa trenden: "Jag är hes"

AFC Eskilstuna, som inte hade vunnit en match sedan 17 augusti, tog en förlösande seger i mörkret borta mot Karlberg under tidiga söndagskvällen.
1–0 slutade matchen och en av alla hjältar var målvakten Kevin Dyplin som höll nollan.
– En lättnad, säger han efter vilda firandet i omklädningsrummet.

Kevin Dyplin höll nollan mot Karlberg.

Kevin Dyplin höll nollan mot Karlberg.

Foto: Johan Petersson

Fotboll2024-10-20 18:05

Segermålet kom i 40:e minuten när Dmitry Zhuravlev, serverad av Love Björnson, elegant skickade upp bollen otagbart i målvaktens vänstra hörn. AFC radade upp möjligheter under den första halvleken och kunde haft en större ledning i paus. Redan i tredje minuten prickade exempelvis Björnson stolpen.  

– Det finns chanser som du säger och vi kan leda med 2–0, 3–0 och 4–0 till och med och samma sak i andra. Men det spelar mindre roll. Så länge vi håller tätt räcker det att göra ett mål, säger Kevin Dyplin som gjorde en fin insats.

– Det känns riktigt bra. Jag gillar de här lägena när vi har kniven mot strupen. Då gäller det att ta fram de extra sista procenten som man vet finns där inne.

På slutet av matchen tryckte Karlberg på för en kvittering. Bästa läget kom i tredje tilläggsminuten då en hemmaspelare klackade i stolpen. 

– Ja (skratt) ... det hinner gå många tankar genom skallen då. Hela säsongen har varit stolpe ut för vår del så den tanken hann gå igenom när den träffar stolpen och sen går på ryggen på mig. Men när jag väl fångar bollen är det samma känsla som när slutsignalen går, en lättnad och "fan nu vänder det, nu är det vår tur att ha den där jävla stolpe in i stället", säger Kevin.

Ett heroiskt kämpande AFC lyckades hålla undan och ta tre grymt viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt i ettan. Efteråt firades det vilt och glädjen var av naturliga skäl påtaglig.

– Jag vet inte om du hör men jag är hes, säger Kevin och skrattar.

– Det var en otrolig stämning inne i omklädningsrummet men jag tror mer att det är en lättnad, i alla fall för min egen del känns det som att det var en hel del vikt från axlarna som släppte. Sen är det otroligt kul att fira, det har inte blivit jättemånga sådana under säsongen.

Med ungefär tio minuter kvar fick Kevin en smäll på ena handen.

– Jag har haft lite skador på fingrarna så jag fastnade till lite men det var inget allvarligt. 

Samtliga bottenkonkurrenter kryssade under söndagen. Friska Viljor tog ledningen med 2–0 i 73:e minuten hemma mot Örebro Syrianska men matchen slutade 2–2. Piteå spelade 1–1 hemma mot Stocksund och Täby lyckades knipa en pinne efter att ha klarat 0–0 borta mot serieledande Umeå. FBK Karlstad spelade 3–3 borta mot Hammarby TFF. 

Tre omgångar återstår nu. FBK Karlstad har 27 poäng och ligger på precis ovanför kvalstrecket. AFC har 24 och ligger på den negativa kvalplatsen. Piteå (24), Täby (21) och Friska Viljor (20) är alla under nedflyttningsstrecket.

Intressant att notera är att AFC har kvar att möta både Piteå (hemma på söndag) och Friska Viljor (i sista omgången 9 november). Däremellan väntar Stocksund (h).

Ettan Norra

Karlberg–AFC Eskilstuna 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (40) Dmitry Zhuravlev.

Varning, AFC: Zhuravlev.

Så ställde AFC upp: Kevin Dyplin – Adam Padovan, Frank Odhiambo, Louka Masset, Leo Lif – Dmitry Zhuravlev, Henry Atola Meja, Oiva Laaksonen – Sixten Sköldqvist (Lee Hansson 69), Aleksandar Azizovic (Hadi Noori 69), Love Björnson (Otto Ingham 58).

Publik: 202 (Stadshagens IP).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!