AFC har gjort klart med stortalangen

Talangen Omar Jemal återvänder till AFC Eskilstuna. Den 18-årige forwarden har skrivit på ett treårskontrakt med superettanklubben.

Omar Jemal återvänder till AFC Eskilstuna. Talangen har skrivit på ett treårskontrakt.

Omar Jemal återvänder till AFC Eskilstuna. Talangen har skrivit på ett treårskontrakt.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2020-02-03 17:29

Jemal lämnade AFC under 2018 för Hellas Verona på ett lån först. Övergången blev senare permanent Men nu är han alltså tillbaka i Eskilstuna. 

Omar Jemal har fått många goda vitsord i Italien. Bland annat blev han under en ungdomscup utsedd till turneringens bästa spelare av Milans akademichef.

Omar har tillhört AFC:s juniorlag tidigare och spelade 2017 för klubbens U19-lag. Där blev det elva matcher och fyra mål för den dåvarande 16-åringen.

Jemal har efter det spelat flertalet matcher med Hellas Veronas juniorlag, men är nu redo för att representera AFC Eskilstuna i Superettan.

– Det känns bra. Jag har varit tillbaka i Italien ett tag. Det känns skönt att vara tillbaka. Speciellt nu när man kommer att spela A-lagsfotboll, säger han i ett pressmeddelande.

Omar har höga ambitioner och vill utvecklas mer. Han är glad över att få vara hemma med familjen igen och få spela seniorfotboll.

– Jag vill vara en farlig spelare med bollen som alltid anfaller. Förhoppningsvis kommer jag bidra med många mål och assister, säger Jemal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!