AFC-kaptenen om framtiden och EM-drömmen

AFC Eskilstunas lagkapten Anel Rashkaj har fått en del samtal från klubbar som vill värva honom. Än har dock inget bud kommit som känns rätt för 30-åringen.

AFC-kaptenen Anel Rashkaj lämnar som vi berättat tidigare Eskilstuna. 30-åringen har fått en hel del förfrågningar från både svenska och utländska klubbar.

AFC-kaptenen Anel Rashkaj lämnar som vi berättat tidigare Eskilstuna. 30-åringen har fått en hel del förfrågningar från både svenska och utländska klubbar.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2019-11-26 10:42

Direkt när det stod klart att AFC Eskilstuna får spela i Superettan nästa år lämnade kaptenen Anel Rashkaj besked om att han inte följer med ner i seriesystemet.

I stället hoppas han på spel i en högstaliga i något land.

Allt för att kunna behålla sin landslagsplats där en EM-biljett står på spel för hans Kosovo i mars.

– Det vore en absolut dröm om vi lyckas ta oss till EM-slutspelet nästa sommar. Jag tror dessutom vi har en väldigt bra chans att lyckas med det, säger mittfältaren.

Kosovo möter Nordmakedonien borta den 26 mars. Vinnaren tar sig an Georgien eller Vitryssland i en direkt avgörande match fem dagar senare om en plats i EM-slutspelet 2020.

– Jag tycker vi fått en fantastisk möjlighet. Personligen anser jag att vi är lite favoriter att nypa EM-platsen. Tittar man spelare för spelare så ska vi vara bättre, säger Rashkaj vars Kosovo får den här chansen tack vare gruppsegern i Nations League.

När det gäller klubbvalet till 2020 går Rashkaj i väntans tider. Det har kommit en hel del förfrågningar och även några konkreta bud. Inget har dock känts riktigt bra än.

– Jag vill komma till en högstaliga antingen i Sverige eller utomlands. Ekonomiskt är säkert utlandet bäst, men Sverige är tryggare så det är inte helt lätt att fatta beslut.

När hoppas du ha allt klart?

– Förhoppningsvis innan nyår. Många klubbar håller på och sätter sina trupper nu och kanske kan det hända saker de närmaste veckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!