AFC-kaptenens sågning i tv: "Det är så jävla dåligt"

AFC Eskilstuna var på väg mot en poäng. Men i den 95:e minuten avgjorde Helsingborg och efteråt sågade Jesper Modig sin egna lagkamrat Aliyu Yakubus agerande vid segermålet. "Det är så jävla dåligt rakt igenom", säger Modig till Discovery+.

Det blev heta känslor i slutskedet av bottenmötet i Superettan, mellan Helsingborg och AFC Eskilstuna. Bland annat var AFC-kaptenen Jesper Modig inbladad i ett tumult som slutade i fyra gula kort.

Det blev heta känslor i slutskedet av bottenmötet i Superettan, mellan Helsingborg och AFC Eskilstuna. Bland annat var AFC-kaptenen Jesper Modig inbladad i ett tumult som slutade i fyra gula kort.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-09-22 21:11

Det var ett ångestmöte i Superettans bottenstrid på förhand och dessutom var AFC Eskilstuna kraftigt försvagade offensivt då kreatören Armin Culum tvingades stanna hemma med en lättare skada. 

Då var AFC Eskilstuna rejält tillbakatryckta under matchens inledande 45 minuter.

Förre AFC-spelaren Wilhelm Loeper hade ett par fina lägen som Nick Wolters lyckades parera och in i halvtidsvilan var det mållöst. 

Det bästa AFC-läget hade Ryan Williams när han fick fritt skottläge från straffpunkten efter ett inspel från Emmanuel Duah i inledningen av den andra halvleken. Men Williams kom fel till bollen när han väl skulle avsluta och räddningen blev enkel för HIF-målvakten Kalle Joelsson.

Men under matchens sista kvart skulle Helsingborgsinhopparen Amin Al-Hamawi sno huvudrollen.

Först fick han bollen inne i straffområdet, testade ett vänsteravslut som Wolters fick sina fingrar på och lyckades peta i stolpen med minsta möjliga marginal.

Men i den 95:e minuten skulle Al-Hamawi få sin revansch. Efter att AFC Eskilstuna drällt vid ett eget inkast – där Aliyu Yakubu skickade in bollen rakt till Helsingborgsspelare – fick Al-Hamawi läge i straffområdet och skickade upp segermålet i nättaket.

Efteråt gick AFC-kaptenen Jesper Modig hårt åt Yakubus agerande efter inkastet.

– De gör mål på vårt inkast. Vi har en boll i händerna och får kasta den till en i vårt lag. Jag kastar den till min medspelare som slår den rätt in i mitten och sen gör de mål, det är helt overkligt, säger Modig, kort efter slutsignal, till Discovery+.

Modig var, av uppenbara skäl, rejält besviken efter den blytunga förlusten med hade svårt att hålla inne känslorna.

– Hur ska man reagera? Det är juniormisstag. Det är så jävla dåligt rakt igenom, det är därför vi ligger där vi ligger, säger Modig och fortsätter:

– Vi vill alltid vinna. Men samtidigt kan vi kan inte uppträda så här i 95:e minuten. Det är pojklag, helt overkligt. 

Matchfakta:

Superettan

Helsingborgs IF–AFC Eskilstuna 1–0 (0–0)

1–0 Amin Al-Hamawi (90+5).

Varningar, Helsingborg: Emil Hellman, Arian Kabashi, Ervin Gigovic.

AFC: Abdul-Halik Hudu, Sergio Mendigutxia Iglesias, Jesper Modig, Mattis Adolfsson, Ali Suljic.

Publik: 5 204.

Så startade AFC (4-2-3-1): Nick Wolters - Jesper Modig, Ali Suljic, Zeki Fryers, Yagan Sasman (Mattis Adolfsson 78) - Abdul-Halik Hudu, Ryan Williams - Oskar Lindberg (Adam Larsson 60), Marcelo Palomino (Ishak Shamoun 68), Emmanuel Duah (Aliyu Yakubu 60) - Sergio Mendigutxia Iglesias (Mattias Mitku 78).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!