AFC ser ut att tappa sin lagkapten

Efter att det blev klart att AFC Eskilstuna får lämna Allsvenskan är det mycket som talar för att laget får se sig om efter en ny lagkapten till nästa säsong.

Lagkaptenen Anel Rashkaj kan ha spelat sin sista match för AFC Eskisltuna.

Lagkaptenen Anel Rashkaj kan ha spelat sin sista match för AFC Eskisltuna.

Foto: TT

Fotboll2019-11-04 17:51

Efter uttåget ur Allsvenskan ser en rad spelare ut att lämna AFC och en av dem, är lagkaptenen Anel Rashkaj.

Mittfältaren, som sitter på ett utgående kontrakt, har varit en centralfigur i klubben under flera säsonger men den här ser ut att bli hans sista. För den här gången. 

– Om någon vecka ska jag EM-kvalspela med Kosovo, där vi först möter Tjeckien borta (14/11) och sedan England hemma (17/11). Så jag vill spela de matcherna först innan jag tar något beslut om framtiden, säger 30-åringen och fortsätter: 

– Men det är klart att det hade varit större chans att jag förlängt kontraktet med AFC om vi hade klarat oss kvar i Allsvenskan. Men vi får se, i slutet av november ska jag sätta mig ner och se vilka alternativ jag har och jämföra dem och därefter se vilket som passar mig bäst.

Att spela i en högstaliga är också viktigt för att behålla landslagsplatsen. Enligt Rashkaj finns det två spår. Det ena är att han stannar i skandinavien och i Sverige. Det andra är att han fortsätter med spel i ett land som är bra rent ekonomiskt. 

– Det är olika för varje spelare men ju närmare slutet av sin karriär man kommer ju mer tittar man åt olika håll så det kan faktiskt bli vad som helst. Jag är öppen för olika alternativ, säger Rashkaj som i samma veva nämner Asien som ett av dem.

– Jag vet att det finns intresse men det är lite tidigt och än så länge finns det inget konkret att ta ställning till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!