Anfallsstjärnan kan återvända till United

Efter en tuff säsong i Linköping funderar den förra Unitedspelaren Mimmi Larsson på framtiden. "Jag har inte stängt någon dörr".

Linköpingsanfallaren Mimmi Larsson funderar på framtiden och kan hamna i Eskilstuna United igen.

Linköpingsanfallaren Mimmi Larsson funderar på framtiden och kan hamna i Eskilstuna United igen.

Foto: Stefan Jerrevång / TT

Fotboll2019-10-21 18:38

Efter tre säsonger i Eskilstuna United valde landslagsanfallaren Mimmi Larsson i november förra året att lämna klubben och skriva på för konkurrenten Linköping. När även den tidigare anfallskollegan i landslaget, Stina Blackstenius, skrev på för Linköping några månader senare blev de på allvar en guldkandidat tillsammans med Rosengård.

Men säsongen blev inte riktigt som det var tänkt – varken för Mimmi Larsson själv eller Linköping. 

Efter en jobbig höst parkerar sig laget, med en omgång kvar, på en femteplats i Damallsvenskan.

– Även om det har varit ett fantastiskt år med VM-spel i landslaget så har det varit lite upp och ner i klubben. För egen del har jag spelat på en kantposition som jag inte riktigt har trivs i, men nu på slutet har jag fått spela forward – en position där jag presterar bäst, säger Mimmi Larsson.

Det har hon verkligen bevisat med fyra mål på de senaste tre matcherna. 

Kontraktet med Linköping skrevs på 1+1 år vilket gör att hon nu tar en rejäl funderare om sin framtid.

– Det är inte så att jag stängt någon dörr till Linköping, det är väl mer att jag har öppnat för flera. Det kan bli Linköping och det kan bli i en annan klubb men jag har inte tagit något beslut ännu. Det är mer för att jag vill ge mig själv förutsättningar till att ta ett så bra beslut som möjligt för min fotbollskarriär.

Och samtal med hennes gamla klubb – Eskilstuna United är redan tagna vilket också klubbens tränare Magnus "Munken" Karlsson bekräftar:

– Jag träffade Mimmi över en lunch nyligen för att höra vad hon tänker om framtiden. Sedan har vi inte kommit så mycket längre och vad som sades där och då är mellan henne och mig. Men att inte prata med en allsvensk fotbollsspelare som gjort 33 mål för klubben och som dessutom bor i Eskilstuna är ett tjänstefel, säger Magnus "Munken" Karlsson och fortsätter:

– Vi bygger en trupp inför nästa säsong och mitt standardsvar är att jag alltid diskuterar med våra spelare först. Vi tror på kontinuitet, det är viktigt för oss och det är precis det vi har i dag. Sedan får vi se vad som händer.

En underskrift av Mimmi Larsson hade gett vidare signaler till fotbollssverige om att United verkligen är att räkna med kommande säsong. Men för spelaren själv handlar det i så fall om att vända tillbaka till en klubb hon känner väl.

– Det glädjer mig när det har gått bra för United så länge de inte vinner mot oss. Tyvärr har de ju vunnit båda matcherna mot oss i år, säger hon och skrattar.

Mimmi Larsson har under sin tid i Linköping mist sin landslagsplats och har inte varit uttagen i Peter Gerhardssons trupp sedan VM-slutspelet i Frankrike i somras.
Mimmi Larsson har under sin tid i Linköping mist sin landslagsplats och har inte varit uttagen i Peter Gerhardssons trupp sedan VM-slutspelet i Frankrike i somras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!