Bittert slut för AFC – hade poängläge mot serieledaren

AFC Eskilstuna var bara tilläggstid från att ta en makalöst viktig poäng hemma mot serieledande Västerås SK under onsdagskvällen. I stället blev det en ny tung förlust. "Det är såklart för jävligt", säger Robin Sundgren efter 1–2.

AFC:s Marcelo Palomino var stensäker när han sköt in 1-1 på straff bakom Västeråsmålvakten Anton Fagerström.

AFC:s Marcelo Palomino var stensäker när han sköt in 1-1 på straff bakom Västeråsmålvakten Anton Fagerström.

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Fotboll2023-09-27 21:18

Marcelo Palomino hade kvitterat till 1–1 på straff i 55:e minuten och trots att Yagan Sasman fick rött kort i 80:e såg det ut som om AFC skulle kämpa till sig en viktig pinne. Men i den andra tilläggsminuten, av fyra, slog en VSK-are in bollen i straffområdet och i högen av spelare kunde Filip Tronét trycka in 1–2 till de drygt tusen Västeråsfansens vilda glädje.

– Det är så klart för jävligt, speciellt när vi är en man mindre och sliter hårt som fan. Till slut får de in en boll och all luft går ur en, det är den värsta känslan som finns, säger högerbacken Robin Sundgren. 

För AFC var det andra matchen i rad som laget föll tungt på tilläggstid, i fredags hände det i ångestmötet borta mot Helsingborg. 

Mot VSK gjorde AFC totalt sett en helt okej insats och höll under långa stunder jämna steg med sin motståndare.

– Det kändes i alla fall som vi inte gav dem så många målchanser som de kanske skapar mot andra lag. Jag tycker vi raderar ut dem helt okej. Sen har de en period i andra halvlek då de trycker på rätt bra men vi står på oss och lyckas kvittera. Sen så kommer det där målet i slutminuterna ...

I 13:e minuten tog Västerås ledningen med 1–0. Ibrahim Yalatif Diabate sprang sig fri på en långpassning och placerade in bollen elegant i Nick Wolters högra burgavel. Men av allt att döma borde det ha blivit avblåst för offside.

– Jag hörde nån säga det men jag har inte sett det själv. Från min vinkel ser det ut som om det är offside men samtidigt vad ska man göra. Domaren gör sitt bästa också. Jag tror att det jämnar ut sig i längden. Man kan gnälla på det men vi gör ändå inte en tillräckligt bra match för att vinna, säger Robin Sundgren.

Palominos säkra straff i Anton Fagerströms högra hörn gav hemmalaget hopp. Straffen fixades av Sergio Mendiguchia Iglesias som fick en knuff. Nick Wolters gjorde flera fina räddningar och tog lagom lång tid på sig när han hade bollen eller skulle få iväg en inspark. Något som inte uppskattades av gästernas fans.

För AFC var förlusten extra tung i kampen om nytt kontrakt då jumbon Skövde slog Landskrona med 4–2 och Helsingborg fick med sig 1–1 borta mot Öster. På måndag väntar ett nytt topplag, Utsikten, på bortaplan.

– Det gäller att gnugga på, det är många matcher nu som är otroligt viktiga. Alla är finaler och vi kommer göra vårt bästa för att ta poäng och vinna. Vi har långt ifrån gett upp men det var inget kul avslut på matchen idag, säger Robin Sundgren. 

Försvararna Jesper Modig och Mattis Adolfsson saknades i AFC. Det gjorde även Aliyu Yakubu. Ryan Williams var kapten i stället för Modig.

Så ställde AFC upp: Nick Wolters – Robin Sundgren, Ali Suljic, Zeki Fryers, Yagan Sasman – Abdul-Halik Hudu, Theodor Hansemon (Ludwig Malachowski Thorell 76) – Emmanuel Agyeman Duah Adam Larsson 76, Ryan Williams (Armin Culum 71), David Palomino (Ishak Shamoun 56) – Sergio Mendiguchia Iglesias (Oskar Lindberg 56).

Rött kort, AFC: Sasman (80:e minuten då han fick sitt andra gula kort, det första kom i 57:e).

Varningar, AFC: Hansemon (40), Sundgren (79).

Publik: 1 687.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!