Barcelona bekräftar: Superstjärnan klar

Den polske anfallsstjärnan Robert Lewandowski är klar för Barcelona, meddelar klubben på sin hemsida. "Han har vunnit allt med oss. Vi är oerhört tacksamma gentemot honom", skriver tidigare klubben Bayern Münchens ordförande på klubbens Twitterkonto.

Robert Lewandowski och Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann kramade om varandra, efter efter lördagens träning, vilket förmodligen var polackens sista med klubben.

Robert Lewandowski och Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann kramade om varandra, efter efter lördagens träning, vilket förmodligen var polackens sista med klubben.

Foto: Sven Hoppe/DPA/AP/TT

Fotboll2022-07-16 15:58

Polackens nuvarande klubb, tyska Bayern München, har bekräftat att de nått en muntlig överenskommelse med Barcelona. Även Barcelona har bekräftat detta på sin webbplats. Nu återstår bara den obligatoriska läkarundersökningen och ett signerat kontrakt.

"Avtalet mellan Barça (Barcelona) och Bayern München väntar på att spelaren klarar läkarundersökningen och undertecknar kontraktet", skriver den spanska storklubben på sin webbplats.

"Vi har ett muntligt avtal med Barcelona. Det är bra för båda sidor att vi har klarhet", skriver Bayern Münchens ordförande Herbert Hainer på klubbens Twitterkonto.

Hainer skriver även att klubben känner tacksamhet inför det Lewandowski gjort för klubben. I Bayern Münchens tröja har Lewandowski noterats för 344 mål på 375 matcher.

"Han har vunnit allt med oss. Vi är oerhört tacksamma gentemot honom".

Bayern har även offentliggjort att yttern Serge Gnabry förlängt sitt kontrakt.

Kontraktet sträcker sig nu till 2026.

"Det är ytterligare en stark signal att en spelare som Serge Gnabry ser sin framtid i Bayern", säger Hainer till klubbens webbplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!