"Anton" heter egentligen något annat.
Vi har valt att anonymisera honom i den här texten för att skydda honom för någon större exponering i en redan utsatt situation.
Han har spelat i ett av Södra FF:s yngre pojklag sedan ett drygt år tillbaka. Han gillar fotboll, har sitt favoritlag som alla andra fotbollsspelade barn och visar stolt upp sin tröja som nästan ser ut som Södra FF:s.
Men på slutet har Anton känt sig mindre och mindre välkommen i laget.
– Jag fick inte vara med på vissa grejer och det kändes inte bra. Det kändes som att man var utanför. När man hade gjort mål i matcher och så fick man ändå inte vara med på vissa grejer, säger Anton.
Vid ett tillfälle hade hela laget en kväll tillsammans, utanför fotbollen, för att umgås och "komma tillsammans som lag".
Då hade tränarna bjudit in alla spelare i laget förutom Anton som precis hade börjat i laget.
"Nästa gång får du vara med", var tränarnas besked då.
Det som tränarna kallade "nästa gång" kom i julas när barnen, som är under 15 år, hade en avslutning där spelarna skulle få en pokal, äta pizza tillsammans och träffas en sista gång innan uppehållet för att spela lite fotboll.
Då var alla spelare inbjudna, förutom Anton och en jämnårig lagkamrat till.
– Jag fick vara hemma, säger Anton.
Vad kände du då?
– Det var dåligt. Inte bra. Det känns som att jag är utanför. Jag brukar bli ledsen och det är inte kul.
Händelsen fick både lagkamrater och föräldrar att reagera och ifrågasätta exkluderingen.
Men några förklaringar till varför Anton inte får vara med har varken han själv eller hans föräldrar fått trots flera påtryckningar. De undrar fortfarande.
– Tränarna sa: "Inga kommentarer" och så skickade de ut andra ledare att svara oss i stället, säger "Antons" mamma.
Anton berättar att han tycker att lagkompisarna är snälla, men att tränarna svär för mycket och kan ha ett dåligt humör. Exkluderingen av honom och flera andra kamrater stannar dock inte där.
Till hösten får Anton inte ens spela kvar i Södra FF:s pojklag.
Anledningen? Tränarna har bestämt att han är för dålig på fotboll.
De senaste åren har laget nämligen, på grund av att spelarna blivit flera, delats upp i ett "lag svart" och ett "lag gul" när det gäller seriespel. Träningarna har de dock fortfarande haft tillsammans.
I det svarta laget spelar de som är bäst på fotboll. I det gula laget spelar de som inte är lika bra på fotboll än. Det vittnar både barnen själva och föräldrarna om.
Men framöver vill tränarna bara träna det svarta laget bestående av elva spelare. Det gula laget, som innehåller 13 spelare, får helt enkelt inte vara med längre.
Officiellt är det sagt att uppdelningen ska ske i september, men redan i augusti ska laget iväg för att spela en cup. Då får bara spelarna i det svarta laget åka.
– Tränarna sket i gula laget och tog in alla i gula laget som var bra till svarta laget, men så ljög dem och sa att de inte hade gjort det, säger Anton.
Hade du någon chans att komma med i svarta laget?
– Nej.
Varför inte det?
– Därför de sätter bara in de bästa spelarna. Sen när de hade satt in alla bästa spelare där, så sa de att de inte kommer träna gula laget. De ska bara träna det svarta laget för de "orkar inte med oss", säger de.
Så i Södra FF får de bästa spela i ett lag och de sämsta i ett lag?
– Ja.
Hur vet man vem som är bäst då?
– De som gör mycket mål och tränarna utser dem som är bäst på att spela fotboll. För det var en kille som hette X, och när jag frågade om jag fick börja i svarta så sa de att det är fullt. Men när X kom, han började lite efter mig och är jättebra på fotboll, gör jättemycket mål och så, så fick han gå in i svarta laget. X säger det själv att han har börjat där och fått tröja och allting, men tränarna ljuger och säger att han inte är med i svarta laget.
Svenska Fotbollförbundet har sedan 2017 beslutat att barn under 13 år inte ska räkna resultat eller utse någon vinnare i seriespel. Detta för att förhindra tävlingshets och toppning i så tidig ålder.
Efter den senaste tidens händelser har även RF-Sisu Sörmland kopplats in i ärendet.
– Vi har kontakt med föreningens ordförande och med det aktuella laget för att säkerställa att föreningen följder de krav vi har på en trygg och säker barn- och ungdomsidrott. Den ska alltid bedrivas så att den upplevs som trygg och utvecklande för varje barn, att alla får vara med och att verksamheten präglas av glädje och gemenskap. Det gäller alla idrottsföreningar och vi ska säkerställa att så sker även i det aktuella laget, säger Jörgen Hedberg, distriktsidrottschef hos RF-Sisu Sörmland.