Bayern behåller greppet i damernas Bundesliga

Efter 1–1 i seriefinalen borta mot Wolfsburg behåller Bayern München förstaplatsen i damernas Bundesligafotboll.

Bayern München behåller greppet om förstaplatsen i damernas Bundesliga. Arkivbild.

Fotboll2021-05-09 15:10

Med två omgångar kvar är Bayern fortsatt två poäng före Wolfsburg – men läget kunde ha varit ännu bättre.

Bayern gjorde 1–0 genom Sydney Lohmann efter dryga halvtimmen, en ledning som stod sig tills mindre än tio minuter återstod. Då kvitterade Ewa Pajor på nick efter hörna. Wolfsburgs båda svenskor Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist hade då bytts ut tidigare i andra halvlek.

I Bayern fick de två svenskorna spela hela matchen och de var nära att bli hjältar. På en hörna i slutet av tilläggstiden nickade Hanna Glas ned till Amanda Ilestedt, som inte riktigt hann få träff på bollen i ett ypperligt läge att kunna trycka in segermålet.