Blytungt för United: "Blir svårt nå topp tre i år"

Eskilstuna United har det fortsatt jobbigt i Elitettan. Under söndagen kom en ny tung förlust borta mot Mallbacken. "Tycker vi har gott om lägen att göra mål men vi missar för mycket", säger tränaren Vaila Barsley som tvingades stanna hemma och se matchen på tv på grund av en rejäl förkylning.

Eskilstuna Uniteds Nicole Robertson gjorde lagets enda mål borta mot Mallbacken.

Fotboll2024-06-16 17:59

Eskilstuna United halkar allt mer bort från toppstriden i Elitettan.

Efter förlusten mot Sunnanå senast jagade laget revansch i Värmland.

Men borta mot Mallbacken började det tungt.

Redan i minut fyra kom 0–1 efter passivt försvarsspel av United.

Därefter handlade det om att jaga för Eskilstunatjejerna.

– Vi skapar ganska mycket. Kaisa Collin har en del lägen och även Nicole Robertson var farlig framåt, säger Vaila Barsley.

Just Robertson var den som också bröt måltorkan. Hon kvitterade efter 54 minuter och då var gästerna på gång.

Men bara minuten senare drogs rullgardinen ner. Mallbacken gjorde 2–1 vilket stod sig tiden ut trots stundtals intensiv press från Eskilstunalaget.

I och med förlusten halkar United allt mer ner från chansen att nå topp tre och därmed ha möjligheten att kvala till Allsvenskan.

– Jämfört med senast är det ett fall framåt för oss. Men dessvärre blir det nog väldigt svårt att bli bland de tre bästa den här säsongen, säger Vaila Barsley vars United närmast matchar hemma mot Örebro den 20 juni.

Så här startade United: Julia Langörgen – Stina Niklasson, Alexandra Benediktsson, Astrid Larsson – Kaisa Collin (Elisabeth Tillenius, 46), Rosa Herreros Ossorio, Linda Hallin, Patrycja Weronika Jerzak (Agnes Vigholm, 65) – Nicole Robertson, Chloe Eriksson, Tiama Youhana.