Danielson nära drömkontrakt i Kina

Djurgårdens IF är på väg att göra sin största affär genom tiderna. Lagets lagkapten, tidigare IFK Eskilstuna-spelaren, Marcus Danielson uppges vara nära en övergång till kinesiska Dalian Professional FC.

Fotboll 27 februari 2020 18:07

2017 lirade Skogstorpssonen Marcus Danielson i en anonym tillvaro i GIF Sundvall. Men därefter har hans karriär tagit fart på riktigt. 

Värvad av allsvenska topplaget Djurgården några månader senare och efter två fantastiska säsonger gjorde han sent i höstas landslagsdebut i Sveriges EM-kvalmatch borta mot Malta – som 30-åring.

Och ni som kan Danielsons resa vet att han, i Victor Lindelöfs Nilssons frånvaro, belönades med en plats i startelvan och även fick göra matchens första mål i en match som Sverige till slut vann med 4–0.

Marcus Danielson skrev redan i somras på ett nytt kontrakt med Djurgården till 2022 och då var klubben noga med att understyrka att det inte var tal om någon försäljning – tills nu.

Under torsdagen var SportExpressen först med att uppge att Danielson var nära en övergång till kinesiska Dalian Professional FC. Mittbacken genomgick en läkarundersökning i Barcelona och ska under torsdagskvällen ansluta med flyg till resten av laget som befinner sig på annan ort. 

Prissumman väntas bli en av de största inom svensk fotboll. Dock en bit ifrån försäljningarna av bland andra Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Fredrik Ljungberg. Uppgifter om ett kontrakt värt 70 miljoner kronor sägs ligga på bordet. Affären väntas bli klar i dagarna.

Även Sam Larsson, som tidigare spelat för IFK Göteborg, numera i Feyernoord ryktas vara på väg till den kinesiska klubben.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

UF-företagare från Eskilstuna och Strängnäs tävlade om bästa pitchen: "Visste att vi var duktiga"

UF-företagare från Eskilstuna och Strängnäs tävlade om bästa pitchen: "Visste att vi var duktiga"

Efter ekonomiska krisen – tränaren hoppar av

Fotboll
Efter ekonomiska krisen – tränaren hoppar av
Visa fler
Ämnen du kan följa