Danmark chockade stjärnspäckat Frankrike

Danmark tar med sig alla tre poäng från bortamötet med Frankrike i Nations League. Det efter två mål av inhoppande Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius gjorde två mål när Danmark vände och vann mot Frankrike.

Andreas Cornelius gjorde två mål när Danmark vände och vann mot Frankrike.

Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Fotboll2022-06-03 23:01

Danmark fortsatte sin fina EM-form och skrällvann över ett Frankrike med gott om stjärnglans i Nations Leagues A-grupp.

– Vi hade tre chanser i den andra halvleken och gjorde mål på två. Det här är stort för oss, att slå regerande världsmästarna på deras hemmaplan i Paris kommer ge oss självförtroende framöver, sade Christian Eriksen till Viaplay efter matchen.

Christian Eriksen var imponerad över matchhjälten Andreas Cornelius insats.

– Att skjuta därifrån är galet. Han kom in och ändrade på hela matchen.

En av matchens giganter Karim Benzema visade att han inte slagit av på takterna efter Champions League-vinsten med Real Madrid. Fransmannen dansade likt en ballerina förbi det danska försvaret och gjorde 1–0 men det visade sig vara förgäves.

I den 68:e minuten kunde Danmark kapitalisera på ett sovande franskt försvar. Pierre-Emile Højbjerg hittade inbytte Andreas Cornelius som placerade in bollen bakom Hugo Lloris på volley.

Drömmål

Frankrike var en stolpträff från att ta ledningen men det var Danmark som drog det längsta strået. Andreas Cornelius succéinhopp skulle få krönas med ett drömmål då han vann en löpduell mot William Saliba och ur dålig vinkel skickade en raket rakt upp i nättaket.

– Vi mötte ett riktigt bra motstånd och 1–1 hade varit mer rättvist men det här är fotboll, när man släpper in ett mål i slutet så känns det lite elakt, sade Frankrikes målvakt Hugo Lloris till Viaplay.

Han fortsatte med att kommentera Andreas Cornelius vinstmål:

– Han träffade bollen helt perfekt och med den kraften blir det svårt för en målvakt.

Precis innan halvtid fick fransmännen ett ordentligt avbräck. Från till synes ingenting satte Kylian Mbappé sig i gräset och grinade illa. Superstjärnan ersattes av Christopher Nkunku.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps, som missade matchen på grund av att hans pappa gått bort, har mycket att tänka på framöver.

Nederländskt målkalas

Det bjöds på målfest när Nederländerna körde över Belgien. Via Tottenhams Steven Bergwijn gick "Oranje" upp i 1–0-ledning precis innan halvtid.

I mitten av den andra gick de på knock. Efter två mål av Memphis Depay och ett av Denzel Dumfries gjorde Nederländerna tre mål på en kvart och 4–0 skulle visa sig vara alldeles för mycket för Belgien – trots att de ställde upp med alla sina stjärnor.

Matchen slutade 4–1 då Michy Batshuayi reducerade på övertid.

Det skulle inte vara det sista överraskande resultatet då Österrike vann med 3–0 borta mot Kroatien, som fick klara sig utan sin stjärna Luka Modric.

Kaptenen Marko Arnautovic inledde målskyttet innan Michael Gregoritsch och Marcel Sabitzer fyllde på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!