"Det har väl hänt större fotbollsmirakel"

Allsvenskan går mot sitt slut och för att AFC Eskilstuna ska nå en kvalplats är det seger som gäller borta mot Falkenberg.

Anel Rashkaj tror det blir mycket kamp och lite skönspel i den avgörande matchen i Allsvenskan på lördag.

Anel Rashkaj tror det blir mycket kamp och lite skönspel i den avgörande matchen i Allsvenskan på lördag.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2019-11-01 15:04

Men samtidigt måste AIK vinna mot Sundsvall. Sådana är förutsättningarna.

En som har spelat en rad avgörande matcher genom åren är lagkaptenen Anel Rashkaj. Både under hans tid i norska Sandnes Ulf men även med AFC när laget kvalade till Allsvenskan förra året. 

– Vi låg under mot Brommapojkarna efter första matchen (0–1) och var tvunga att vinna den andra. Så det här är inget nytt för varken mig eller några till i laget, men det brukar inte bli så rolig fotboll då det mesta handlar om att kamp och fasta situationer, säger 30-åringen och fortsätter: 

– Samtidigt är Falkenberg ett lag vi ska klara av, för det har väl hänt större fotbollsmirakel i landet än det genom åren.

Trots lite småskavanker har de flesta AFC-spelarna gått för fullt under veckans träning. I motståndarlaget är dock deras förstemålvakt Hampus Nilsson fortfarande avstängd vilket betyder att 22-årige Johan Brattberg får ställa sig mellan stolparna för tredje matchen i rad.

– Det tror jag inte har någon betydelse för ersättaren är ingen dålig målvakt, säger Rashkaj och nämner istället Karl Söderström och Robin Östlind som Falkenbergs offeniva vapen tillsammans med deras kontringsspel. 

– Och Marcus Mathisen som har gjort några viktiga mål genom åren. Han gjorde det avgörande 3–2-målet för Falkenberg i förra omgången och verkar ofta vara på rätt plats vid rätt tillfälle. 

Matchen på lördag kan du som vanligt följa via vår liverapportering på ekuriren.se med avspark 13.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!