"Det känns jätte-, jättetungt nu"

Det var matchen som måste vinnas. Men i stället blev det en blytung uddamålsförlust. "Det känns sjukt trist just nu", säger Gustav Jarl sedan AFC Eskilstuna blivit klart för nedflyttning.

Kadir Hodzic och målvakten Ihor Levchenko deppar sedan Falkenberg i matchens sista minut gjort 1–0 och därmed åker AFC ur Allsvenskan och Falkenberg klarar sig kvar.

Kadir Hodzic och målvakten Ihor Levchenko deppar sedan Falkenberg i matchens sista minut gjort 1–0 och därmed åker AFC ur Allsvenskan och Falkenberg klarar sig kvar.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-11-02 16:15

Förutsättningarna var ganska enkla innan avspark.

I mötet borta mot Falkenberg var AFC piskat att ta tre poäng. Samtidigt fick inte Sundsvall vinna borta mot AIK.

Det sistnämnda föll in.

Dock blev det ingen seger för Eskilstunakillarna. I jakten på ett vinstmål kontrade i stället Falkenberg in 1–0 på tilläggstid.

– Jätte-, jättetungt. Det blir ingen rolig bussresa hem, säger Gustav Jarl med en suck.

Den skicklige, men skadeförföljde kantspelaren byttes in med 25 minuter kvar.

AFC som fram till dess egentligen inte skapat något fick då lite mer fart framåt.

– Jag fick väl till ett och annat inlägg och tanken vara att jag skulle jobba offensivt, säger Jarl.

Men precis som många gånger tidigare under säsongen var det när det gällde för uddlöst framåt.

Bästa chansen fick Samuel Nnamani på tilläggstid. Hans skott räddades dock av målvakten Johan Brattberg.

Därefter ställde Falkenberg om och gjorde matchens enda mål. Nsima Peters fullträff blev dessutom guld värd eftersom Falkenberg därmed hänger kvar utan att ens behöva kvala. Där hamnar nu i stället Kalmar som kördes över av Sirius.

– Vi är nära men det är ändå inte bara den här matchen som gör att vi åker ur. Det har funnits flera tillfällen där vi kanske borde haft poäng med oss och inte fått det, säger djupt besvikne Gustav Jarl som sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag vet ärligt talat inte vad som händer framöver. Att spela i Superettan lockar inte jättemycket. Samtidigt är AFC ett alternativ eftersom jag trivs bra i klubben. I somras innan jag blev skadad fanns det en del intresse från andra klubbar bland annat i Allsvenskan och i Norge. Men nu när jag varit ur spel ett tag kanske jag inte är så het.

Mungiporna i AFC-lägret pekade förstås brant neråt efter slutsignalen.

Ändå var både spelare och ledare stora i nederlaget.

– Vi är väldigt nära och med ända in i sista minuten innan det avgörs. Väldigt tråkigt förstås men samtidigt är det lärpengar. Vi får se till att resa oss och komma tillbaka nästa säsong, säger sportchefen Nemanja Miljanovic.

Blir du kvar nästa år?

 – Det räknar jag med. Jag har kontrakt med klubben i alla fall.

Vad händer med tränaren Saulius Sirmelus som plockades in i slutomgångarna?

– Där är inget klart. Vi får se hur vi formerar saker och ting. Laget ska träna några veckor och vi får försöka komma igen och börja bygget för nästa år.

AFC har enligt Miljanovic 10-15 spelare på kontrakt till nästa år.

– Det ser trots allt ganska bra ut på den fronten, säger Miljanovic.

En som garanterat försvinner är stjärnlånet Adi Nalic från Malmö som till råga på allt tvingades avstå spel mot Falkenberg.

Han var som alla andra i Eskilstunalägret bedrövad efteråt.

– Jag blev sjuk på matchdagen och kunde inte vara med. Att tvingas stå vid sidan om en sådan här match suger verkligen. Det är oerhört mycket jobbigare att titta på än att vara med och spela och därmed kunna påverka, säger Nalic.

Han återvänder nu till Malmö FF där han har ett fyraårskontrakt.

– Jag har verkligen trivts med AFC och jag vill hylla "Mance" (Nemanja Miljanovic). Han tog mig till Eskilstuna och gav mig chansen. Det är jag enormt tacksam för.

– Det känns så surt att vi inte kan fixa en kvalplats, men Falkenberg ska ha beröm. De var bättre och vassare än oss i dag, fortsätter Adi Nalic ödmjukt.

Med tunga steg går Dzenis Kozica i förgrunden och resten av AFC-spelarna av Falcon Alkoholfri Arena. Därmed är den allsvenska sejouren över för den här gången.
Med tunga steg går Dzenis Kozica i förgrunden och resten av AFC-spelarna av Falcon Alkoholfri Arena. Därmed är den allsvenska sejouren över för den här gången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!