Hon kan bli Uniteds nästa nyförvärv: "Känns bra"

I februari 2017 drog Linda Hallin korsbandet i en träningsmatch på Tunavallen – mot United. Hon lämnar AIK efter fyra år och kan nu bli Eskilstunaklubbens nästa nyförvärv. "Det känns bra i alla fall", säger Hallin. "Jag gillar vad jag såg", säger tränaren Vaila Barsley.

Linda Hallin var under onsdagen på Tunavallen i Eskilstuna och tränade med United.

Linda Hallin var under onsdagen på Tunavallen i Eskilstuna och tränade med United.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2024-01-10 18:46

Under onsdagseftermiddagen gjorde United sitt första träningspass för året. Då fanns Linda Hallin, 27, med på Tunavallens plastgräs.

– Det var en rolig träning. Skönt att komma igång och köra lite fotboll igen så det kändes bra, säger hon.

Hallin kommer närmast från fyra år i AIK där det blev 64 matcher sammanlagt. Under sin första säsong i "Gnaget" var mittfältaren, som egentligen kan lira på vilken position som helst, med och förde upp laget i Allsvenskan. Men efter höstens nya avancemang till finrummet enades parterna om att inte förlänga kontraktet.

Har du kontakt med andra klubbar?

– Jag har pratat med lite andra klubbar också men jag har inte bestämt mig för någonting helt ännu. Det här är första träningen jag gör med ett lag i år och har bara haft kontakt muntligt med andra. 

Skulle du kunna tänka dig att spela här i Eskilstuna?

– Det hade jag absolut kunnat göra, det är ett härligt gäng och jag har haft bra snack med Vaila. Det känns bra i alla fall så hoppas det.

Barsley fick direkt ett gott intryck av Hallin som bara var inbokad på en träning.

– Jag ska prata med henne och förhoppningsvis kommer hon att träna lite till. Vi får se om hon vill, säger Vaila.

Vill ni värva henne?

– Om jag bara baserar det på en träning skulle jag säga ja. Jag tycker hon ser riktigt bra ut. Hon är lite äldre, har mycket erfarenhet och spelat på en jättehög nivå. Hon vann F19-EM med Blackstenius (Arsenals svenske stjärna med förnamnet Stina), "Nattis" Björn (precis klar för Chelsea och tidigare i United) och alla de där och har även spelat med Örebro i Damallsvenskan under många år. Jag gillar vad jag såg i dag. 

Guldet med blågult kom 2015. Linda Hallin, som gjorde sin allsvenska debut redan 2011 för Örebro, har även blivit hjälte i ett par 08-derbyn. Hon tillhörde Hammarby en säsong och har även lirat för Sköllersta. A-lagsdebuten för moderklubben IFK Kumla fick hon faktiskt göra i Eskilstuna. Den då 13-åriga Linda hoppade in i en cupmatch mot Triangeln.

– Det kommer inte jag ihåg, säger hon och skrattar.

Däremot minns Hallin att hon drog korsbandet på Tunavallen i en försäsongsmatch mellan hennes KIF Örebro och United. Och när hon var yngre blev det mycket koll på bland annat speedwaylaget Indianerna och folkrace.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!