Elanga hoppas fĂ„ starta – "KĂ€nner mig vass"

Anthony Elanga bockade av det första landslagsmĂ„let i och med 1–2-reduceringen mot Norge. NĂ€sta steg? Varför inte en startplats mot Serbien nĂ€r Nations League fortsĂ€tter pĂ„ torsdag?
–Jag kĂ€nner mig vass, vi fĂ„r se. Jag Ă€r vĂ€ldigt sugen, men det Ă€r inte upp till mig utan till ledarna och jag litar pĂ„ deras beslut, sĂ€ger han.

Anthony Elanga i duell med Hjalmar Ekdal under landslagets trÀning pÄ Friends arena.

Anthony Elanga i duell med Hjalmar Ekdal under landslagets trÀning pÄ Friends arena.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-06-07 16:20

Elanga, 20, firade mÄlet med fansen och sedan med familjen som var pÄ plats pÄ Friends arena i söndags.

– De var vĂ€ldigt glada. Det Ă€r en dröm att fĂ„ göra mĂ„l för det svenska landslaget och jag misstĂ€nker att det kommer fler mĂ„l, sĂ€ger han till TT.

Med Dejan Kulusevski pĂ„ lĂ€ktaren efter varningar mot Slovenien och Norge öppnar sig en god möjlighet för den unge anfallsstjĂ€rnan. En plats pĂ„ kanten i förbundskaptenen Janne Anderssons 4–3–3-formation passar Elanga utmĂ€rkt.

Det Àr troligt att Elanga fÄr chansen frÄn start. I synnerhet nu nÀr han Àr kvitt sjukdomsbesvÀren (missade mötet med Slovenien) och har pigga ben efter inhoppet mot Norge.

"VĂ€ldigt redo"

– Nu kĂ€nner jag mig sĂ„ vass och vĂ€ldigt redo för Serbien. Det Ă€r en viktig match. Vi behöver en vinst. Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att vi kommer att kunna stĂ„ för en bra prestation, sĂ€ger han.

Likt de flesta andra i truppen Àr han inne pÄ att landslaget mÄste fÄ tid pÄ sig att bli bekvÀmt med det delvis nya sÀttet att spela.

– Jag tror att folk mĂ„ste ha tĂ„lamod med den hĂ€r spelstilen. Det fungerar inte direkt, vi mĂ„ste spela mer i den hĂ€r formationen. Jag tror att spelstilen Ă€r bra. Det Ă€r bara att fortsĂ€tta att jobba pĂ„.

Efter Serbien vÀntar returmötet med Norge pÄ söndag. Först dÄ Àr den 14 dagar lÄnga Nations League-samlingen över, finalen pÄ en lÄng sÀsong. Men Elanga fÄr inte mycket till semester, bara nÄgra fÄ veckor.

Jobba under ny trÀnare

Erik ten Hag, Manchester Uniteds nye trÀnare, vill samla sina spelare tidigt för att dra igÄng försÀsongstrÀningen. Elanga hade stort förtroende hos företrÀdaren Ralf Rangnick men ser fram emot att utvecklas som spelare under nederlÀndaren ten Hag.

– Vi fĂ„r se vad Erik tĂ€nker. Personligen vill jag bara fortsĂ€tta att prestera, jobba hĂ„rt pĂ„ trĂ€ningarna. Man kan se vad Erik har gjort i Ajax. De spelar fin fotboll. Han hjĂ€lper mĂ„nga unga spelare och jag Ă€r redo och taggad inför att jobba med honom. Jag har inte hört nĂ„got om nĂ€r vi samlas, men jag Ă€r en person som Ă€r beredd att jobba hĂ„rt och jag Ă€r redo, sĂ€ger han.

Under genombrottssÀsongen i United spelade han 21 matcher i Premier League och Àr tacksam för det stöd han fick av nÄgra etablerade spelare.

– (Nemanja) Matic och (Paul) Pogba har hjĂ€lpt mig vĂ€ldigt mycket. Han Ă€r som en storebror till mig. Det Ă€r synd att bĂ„da lĂ€mnar, men sĂ„dan Ă€r fotbollen. Alla har varit bra mot mig, Victor (Nilsson Lindelöf) bĂ„de hĂ€r i landslaget och i klubblaget. Jag kan inte bara vĂ€lja en.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!